Основи стандартизації

Додано: 29 травня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 114 разів
25 запитань
Запитання 1

1. Яка це стандартизація, що проводиться на міжнародному рівні та участь у якій відкрита для відповідних органів усіх країн?



варіанти відповідей

Регіональна стандартизація

Національна стандартизація

Міжнародна стандартизація

Державна стандартизація

Запитання 2

Що не відноситься до категорій нормативно-технічних документів з стандартизації?

 



варіанти відповідей

ЄСКД

СТТУ

ТУУ

ДСТУ

Запитання 3

На що вказує літера Е під час позначення стандартів?

 



варіанти відповідей

 Стандарт розроблено в галузі електрифікації

 Стандарт розроблений на продукцію, що експортується

Стандарт розроблений на продукцію для внутрішнього і зовнішнього ринку

Запитання 4

Яка організація проводить роботи із стандартизації в галузі будівництва?

 



варіанти відповідей

Держстандарт України

Мінбудархітектури України

Центр стандартизації, метрології та сертифікації

Запитання 5

Коли стандарт вважається впровадженим?

 


варіанти відповідей

Коли інформацію про цей стандарт опублікували в ЗМІ

Коли встановлені в ньому вимоги дотримуються у відповідній галузі застосування

Коли стандарти опиняються на підприємствах

Запитання 6

Перегляд строку дії стандарту проводиться не рідше як …

 


варіанти відповідей

Раз в 3 роки

Раз в 4 роки

 Раз в 5 років

Кожного року

Запитання 7

Коли був затверджений Закон України «Про стандартизацію»?

 


варіанти відповідей

17 травня 2001р.

26 квітня 1993 р.

 8 квітня 1993р

Запитання 8

З якою метою переглядають стандарти?

 


варіанти відповідей

Оновлення застарілих показників

Підвищення продуктивності праці

Забезпечення єдності вимірювань

Запитання 9

Що з вказаного не відноситься до видів стандартів?

 


варіанти відповідей

Стандарти на продукцію

Стандарти на процеси

Основоположні стандарти

Виробничі стандарти


Запитання 10

В якому році в Україні створена державна система стандартизації?

 


варіанти відповідей

1991 р

1993 р

2001 р


2005 р


Запитання 11

Що в марці стандарту вказують букви?

 


варіанти відповідей

Реєстраційний номер стандарту

Категорія стандарту

Рік затвердження


Рік впровадження


Запитання 12

Предмет (продукція, процес, послуга), який підлягає стандартизації називається:



варіанти відповідей

Об’єктом стандартизації

Суб’єктом стандартизації

Технічною умовою


Запитання 13

Якого виду сертифікації не існує?

 


варіанти відповідей

Обов’язкова сертифікація

Добровільна сертифікація

Примусова сертифікація

Запитання 14

В якому році була створена Міжнародна федерація національних організацій з стандартизації ISA?

 


варіанти відповідей

1922 р.

1926 р.

1946 р.

1936 р.


Запитання 15

В якій відповіді більш точно вказано порядок розробки, затвердження і впровадження стандартів?


варіанти відповідей

Розроблення; затвердження та державна реєстрація; видання

Організація розроблення; розроблення проекту стандарту І і ІІ редакції; затвердження та державна реєстрація; видання

Організація розроблення; розроблення; затвердження та державна реєстрація; видання

Запитання 16

Що таке перевірка відповідності показників якості продукції встановленим вимогам?

 


варіанти відповідей

Перевірка якості продукції

Контроль якості продукції

Безпека праці

Запитання 17

При якому методі показники якості визначають на основі вимірювання технічними засобами контролю?



варіанти відповідей

 Експертному

Розрахунковому

  Вимірювальному

Соціологічному

Запитання 18

Яка базисна вологість зерна пшениці?

 



варіанти відповідей

14 %

15 %

14,5 %

16 %

Запитання 19

Яка з перерахованих культур не відноситься до зернових?

 



варіанти відповідей

Люпин

Кукурудза

Льон

Рис

Запитання 20

Скільки процентів поцвівших цукрових буряків допускається при здачі-прийманні?

 


варіанти відповідей

Не більше 1 %

Не більше 2 %

Не більше 3 %

Не більше 5 %

Запитання 21

Чи можна продавати зерно, яке не відповідає базисним кондиціям?

 


варіанти відповідей

Можна

Можна, якщо воно не перевищує обмежувальних кондицій


Не можна

Запитання 22

До показників якості зерна відносять:

 


варіанти відповідей

Вологість

Консистенція

Запах

Якість клейковини

Усі вищеперелічені


Запитання 23

Яка базисна вологість зерна кукурудзи?

 


варіанти відповідей

14 %

14,5 %

15 %


16 %


Запитання 24

Який контроль здійснюється, коли проводять перевірку кожної одиниці продукції?



варіанти відповідей

Вибірковий контроль

Приймальний контроль

Суцільний контроль

Запитання 25

При якому методі показники якості визначають на основі опитування можливих або реальних споживачів продукції?



варіанти відповідей

Експертному

Соціологічному

Органолептичному

Реєстраційному

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест