Особливості обслуговування прийомів за протоколом

Додано: 18 лютого 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 100 разів
35 запитань
Запитання 1

Який базовий документ визначає загальновизнані протокольні правила та звичаї, якими керуються в усіх країнах світу?

варіанти відповідей

Паризька конвенція про дипломатичні відносини.

Віденська конвенція про дипломатичні відносини.

Лондонська конвенція про дипломатичні відносини. 

Усі відповіді правильні.

Запитання 2

Як класифікують бенкети-прийоми?

варіанти відповідей

 За кількістю гостей.

За географічним місцезнаходженням різних країн світу. 

За ступенем офіційності, часом влаштування, формою розміщення гостей за столами.

Усі відповіді правильні.

Запитання 3

Який прийом вважається офіційним?

варіанти відповідей

Прийом, на якому запрошені гості є виключно офіційними посадовими особами. 

Прийом, на який запрошуються подружні пари, що працюють в державних установах.

Прийом, на який запрошують тільки жінок.

Усі відповіді правильні.

Запитання 4

Сніданок, на який чоловіки запрошені з жінками, є … .

варіанти відповідей

неофіційним

офіційним

традиційним

Усі відповіді правильні

Запитання 5

У дипломатичному протоколі має місце розподіл прийомів на … .

варіанти відповідей

святкові, традиційні;

довгі, короткі;

денні та вечірні.

Усі відповіді правильні. 

Запитання 6

Який час влаштування денних прийомів?

варіанти відповідей

З 10.00 до 11.00 годин. 

З 11.00 до 11.30 годин. 

З 17.00 до 21.00 години.

З 12.00 до 15.00 годин.

Запитання 7

Який час влаштування вечірніх прийомів?

варіанти відповідей

З 8.00 до 10.00 годин.

З 10.00 до 11.00 годин.

З 16.00 до 23.00 годин.

З 24.00 до 2.00 годин.

Запитання 8

Який прийом влаштовують з нагоди приїзду та від’їзду послів, високих іноземних осіб, а також з метою підтримання контактів з іноземними дипломатичними представництвами?

варіанти відповідей

Прийом – бокал вина.

Прийом – чай, кава.

Прийом журфікс.

Прийом – сніданок ("Lunch").

Запитання 9

Яку кулінарну продукцію подають під час ділового (робочого) сніданку?

варіанти відповідей

Шампанське, солоні горішки, канапе, сандвічі, тарталетки, воловани.

Одну холодну, гарячу закуску та одну другу гарячу страву.

Сир, фрукти, маслини, оливки. 

Усі відповіді правильні.

Запитання 10

Який прийом влаштовують з нагоди відкриття виставок, фестивалів?

варіанти відповідей

Прийом – сніданок

Прийом – бокал шампанського

Прийом – бокал вина

Усі відповіді правильні

Запитання 11

Коли влаштовують прийом-фуршет? 

варіанти відповідей

З нагоди національного свята, презентації послів, ювілейних дат.

Влаштовують для жінок голів дипломатичних представництв.

Влаштовується один раз на тиждень певного дня, об одній і тій же годині протягом усього осінньо-зимового періоду дружиною міністра або іншою офіційною особою (у закордонній дипломатичній практиці).

Усі відповіді правильні. 

Запитання 12

Який прийом має політичне значення із запрошенням вітчизняної та іноземної політичної, ділової, наукової еліти суспільства?

варіанти відповідей

Прийом – вечеря. 

Прийом – обід.

Прийом – коктейль. 

Прийом "Раут".

Запитання 13

У якому випадку на діловій зустрічі можуть бути подані бутерброди, чай, кава?

варіанти відповідей

Якщо ділова зустріч триває 0,5 години.

Якщо ділова зустріч триває 1 год.

Якщо ділова зустріч триває досить довго.

Усі відповіді правильні.

Запитання 14

Який прийом вважається найпочеснішим?

варіанти відповідей

Бенкет-прийом за типом "шведського столу".

"Журфікс".

"Обід".

Бенкет-буфет.

Запитання 15

Вказати перше почесне місце на прийомі, якщо присутні тільки чоловіки і кількість запрошених осіб невелика? 

варіанти відповідей

Справа від господаря.

Зліва від господаря.

Навпроти дверей. 

Усі відповіді правильні. 

Запитання 16

Як орієнтується розсаджування відносно вікон і дверей приміщення, в якому влаштовується прийом? 

варіанти відповідей

Найпочесніший гість має сидіти обличчям до дверей, а господар обличчям до вікна

Найпочесніший гість має сидіти обличчям до вікна, а господар – обличчям до дверей.

Найпочесніший гість має сидіти обличчям до стіни, а господар обличчям до вікна

Усі відповіді правильні

Запитання 17

Вибір форми конфігурації бенкетних столів на прийомі залежить від … .

варіанти відповідей

кількості гостей та їх віку;

виду бенкету;

форми зали, її площі, розташування вікон, дверей.

Усі відповіді правильні.

Запитання 18

Яка форма розставлення столів характерна для прийомів "фуршет", "обід-буфет"?

варіанти відповідей

Вільна

Геометрична

У вигляді літери С

У вигляді літери Т

Запитання 19

Для яких прийомів характерна вільна форма розставлення столів?

варіанти відповідей

"Чай", "Журфікс".

На бенкеті-прийомі за типом "шведський стіл"

Бенкеті-коктейлі.

Усі відповіді правильні.

Запитання 20

Які є різновиди організації прийому – обіду-буфет?

варіанти відповідей

Прийом за типом "шведського столу" та в "англійському стилі".

Прийом "Раут".

Прийом – вечеря.

Прийом – обід.

Запитання 21

Хто здійснює підготовчу роботу з влаштування прийому?

варіанти відповідей

Представники офіційної влади.

Протокольна служба дипломатичних представництв. 

Представники громадськості.

Усі відповіді правильні. 

Запитання 22

Як направляються запрошення на дипломатичні прийоми?

варіанти відповідей

На бланку, який надрукований друкарським способом і вкладений у конверт розміром 15 х 21 см, на якому є елементи державної символіки.

На листівках з рукописним текстом.

На бланку з рукописним текстом.

Усі відповіді правильні.

Запитання 23

Підготовка приміщень до обслуговування прийомів складається з наступних етапів:

варіанти відповідей

 сухе прибирання приміщень, розстановка столів, встановлення мікрофонів;

вологе прибирання приміщень, встановлення мікрофонів; 

сухе та вологе прибирання приміщень, оформлення приміщення елементами фітодизайну, аквадизайну, картинами тощо; вибір та оформлення бенкетних столів для прийомів; встановлення мікрофонів, розміщення за потребою музичних інструментів; 

вологе прибирання приміщень, вибір бенкетних столів та їх оформлення в основних залах, визначення місць для артистів-виконавців.

Запитання 24

При складанні меню враховують:

варіанти відповідей

кількість гостей; пори року; закони, які існують в державі;

вид бенкету, час влаштування, релігійні й національні традиції гостей, їх смаки та уподобання; 

оформлення інтер’єру торговельної зали; правила, які існують в державі перебування; конфігурацію бенкетних столів, їх розміри.

Усі відповіді правильні.

Запитання 25

Які продукти і напої не подають мусульманам під час прийому бенкету?

варіанти відповідей

 Морську рибу, баранину, каву. 

Морепродукти, молочні коктейлі. 

М’ясо курки, фруктові соки.

Свинину і вино.

Запитання 26

Яка структура бенкету-обіду на честь голови держави?

варіанти відповідей

Холодні закуски, перша страва, десерт, напої.

Аперитив, гарячі закуски, перша страва, напої, десерт.

 Аперитив, холодні закуски, гаряча закуска, перша страва, друга страва, десерт, напої.

Усі відповіді правильні

Запитання 27

Яка структура меню прийому-фуршету?

варіанти відповідей

Аперитив, холодні страви та закуски, гарячі закуски, другі гарячі страви, десертні страви, напої.

Холодні страви, перша страва, другі гарячі страви, десертні страви, напої.

Аперитив, другі гарячі страви, напої, десертні страви.

Другі гарячі страви, напої, десертні страви. 

Запитання 28

Яка структура меню прийому на честь дружини президента?

варіанти відповідей

Гаряча закуска, десерт, напої.

Холодна закуска, напої.

Друга гаряча страва, десерт, напої.

Холодна закуска, гаряча закуска, друга гаряча страва, десерт, напої.

Запитання 29

У дипломатичній практиці найчастіше бенкетиприйоми з розсаджуванням обслуговують…

варіанти відповідей

 офіціанти – жінки;

офіціанти – чоловіки;

 метрдотелі різних ресторанів;

усі відповіді правильні

Запитання 30

На бенкеті-прийомі з розсаджуванням використовується подавання страв, напоїв…

варіанти відповідей

американським способом

 італійським способом

англійським способом

французьким способом

Запитання 31

Хто перший встає із-за столу на бенкеті-прийомі?

варіанти відповідей

Гість

Господар

Господиня

Усі відповіді правильні

Запитання 32

Куверт – це…

варіанти відповідей

відстань між самими крайніми предметами індивідуального сервування на одного гостя;

відстань за круглим столом між місцем господаря і господині, які сидять за круглим столом навпроти один одного;

відстань між місцями двох почесних гостей, які сидять за прямокутним столом;

усі відповіді правильні.

Запитання 33

Процес сервування на бенкеті-прийомі здійснюється у такій послідовності:

варіанти відповідей

пиріжкова → підставна тарілка → виделка столова, десертна → фужер для води → чарка рейнвейна та лафітна → сільничка;

фужер для води → чарка мадерна, лафітна → келих для шампанського → лляна серветка → тарілка пиріжкова → набори закусочні, столові, десертні → кувертна картка;

підставна, пиріжкова тарілки → ніж столовий, рибний → виделка рибна, закусочна (залежно від меню їх може бути дві) → ложка десертна → ніж десертний → виделка десертна → фужер для води → чарки мадерна, для горілки, рейнвейна, лафітна → лляна серветка → кувертна картка → сільничка → перечниця → свічники → композиції квіткові → ікебани → прапори.

Усі відповіді правильні.

Запитання 34

Десертні набори розміщують за … .

варіанти відповідей

 коньячними та лікерними чарками;

за мілкою столовою тарілкою здебільшого паралельно краю столу на відстані 3–5 см або справа за наборами; 

перпендикулярно до фужерів для води.

Усі відповіді правильні.

Запитання 35

Меню в обкладинці кладеться … .

варіанти відповідей

за пиріжковою тарілкою;

за рейнвейною та лафітною чарками;

під кутом 45° до осі столу; 

 за склянкою для соку.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест