Оздоровчі системи, системи харчування

Додано: 17 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
17 запитань
Запитання 1

Що таке оздоровча система?

варіанти відповідей

це системи заохочення до здорового способу життя

це системи теоретичних знань і практичних методів, які забезпечують збереження здоров’я та формування здорового способу життя

це системи знань, направлені на поліпшення фізичного стану людини

Запитання 2

Оздоровчі системи підрозділяються на:

варіанти відповідей

Традиційні

Сучасні

Трендові

Науково обгрунтовані

Спортивні

Народні

Всесвітні

Запитання 3

До компонентів оздоровчих систем НЕ належить:

варіанти відповідей

здатність протистояти стресам, розслаблятися й повноцінно відпочивати

раціональне харчування

нічний сон 5-6 годин

щоденна рухова активність

Запитання 4

індивідуальні особливості, які стосуються успішності виконання будь-якої діяльності - це

варіанти відповідей

Фізичні якості

Фізичні здібності

Запитання 5

Швидкість, спритність, сила, гнучкість, витривалість - це фізичні

варіанти відповідей

Здібності

Якості

Запитання 6

Що дозволяє підтримувати й удосконалювати фізичні якості протягом усього життя?

варіанти відповідей

Велике навантаження

Складність вправ

Регулярне виконання

Запитання 7

Що таке системи харчування?

варіанти відповідей

це системи теоретичних знань і практичних методів, які містять певні правила вибору та вживання їжі людиною

це сукупність традицій щодо способів приготування їжі, сервірування столу, прийому їжі

це системи теоретичних знань щодо властивостей різних продуктів та рекомендації щодо їх споживання

Запитання 8

До систем харчування відносяться:

варіанти відповідей

збалансоване харчування

кухні народів світу

веганство

сироїдіння

будь-яка дієта

Запитання 9

Як можна оцінити якість продукту/їжі?

варіанти відповідей

За зовнішнім виглядом

За запахом

За звуком

За терміном придатності

Запитання 10

Оберіть правила безпечного харчування

варіанти відповідей

Харчові продукти повинні бути свіжими та якісними

Посуд, у якому готується й на якому подається їжа, необхідно тримати в чистоті

Можна використовувати продукти, термін придатності яких уже закінчився

Приготовану їжу можна залишати надовго

Перед прийомом їжі обов’язково мийте руки

Запитання 11

Хімічні речовини, що додаються до харчових продуктів для поліпшення їхнього смаку, підвищення поживної цінності або запобігання псуванню продукту під час зберігання - це

варіанти відповідей

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Хімічні добавки

Запитання 12

Всі харчові добавки шкідливі

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 13

До харчових добавок НЕ відноситься:

варіанти відповідей

Цукор

Оцет

Майонез

Сода

Чай

Куркума

Запитання 14

Гастрит — це запалення слизової оболонки шлунка.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 15

Чи може призвести до гастриту нераціональне харчування?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 16

Велика кількість дієт є універсальними для всіх і допомагають усім.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 17

Треба замінити весь раціон харчування на фрукти та овочі — це буде корисним для організму.

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест