Перші страви ( розсольники, капустняки, солянки)

Тест виконано: 129 разів
10 запитань
Запитання 1

Що є обов'язковою складовою частиною розсольників

варіанти відповідей

квашена капуста

квашені огірки

каперси

Запитання 2

Як підготовити огірки для приготування розсольників

варіанти відповідей

нарізати часточками і зварити

нарізати соломкою і припустити

нарізати ромбиками, соломкою і припустити

Запитання 3

Як посилити смак розсольнику

варіанти відповідей

додати лимої кислоти

додати розсолу

додати оцту

додати лимоного соку

Запитання 4

Основний продукт для приготування капусняків є:

варіанти відповідей

квашена капуста

квашена або свіжа капуста

свіжа капуста

Запитання 5

Як підготовити квашену капусту для приготування капусняків

варіанти відповідей

окремо відварюють

промивають і закладають в бульйон

окремо тушкують

Запитання 6

Солянки готують на концентрованих бульйонах з великим вмістом

варіанти відповідей

огіркового розсолу

томатного пюре

екстрактивних речовин

Запитання 7

Готовий капусняк заправляють

варіанти відповідей

салом розтертим з часником

салом розтертимз цибулею

бороншяшною пасеровкою

Запитання 8

М'яcні солянки подають

варіанти відповідей

зі сметаною та лимоном

з лимоном без сметани

зі сметаною без лимона

Запитання 9

Для капусняка запоріжського пшоно спочатку

варіанти відповідей

промивають

окремо відварюють

обшпарюють

промивають , обшпарюють

Запитання 10

Особливістю приготування солянки домашньої є

варіанти відповідей

додавання картоплі нарізаної кубиками

додавання капусти

додавання томатного пюре

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест