Підготовка солі та сольового розчину до виробництва хлібобулочних виробів

Додано: 3 жовтня 2020
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 42 рази
9 запитань
Запитання 1

Кам'яна сіль - це:

варіанти відповідей

мінеральна речовина, тверда, солона на смак

речовина, виготовлена з підземних розчинів, солона на смак

речовина, отримана з морської води шляхом випарювання

Запитання 2

За якістю кухонну сіль поділяють на:

варіанти відповідей

вищий, перший та другий сорт

екстра, вищий, перший та другий гатунок

Запитання 3

Як отримують йодовану сіль?

варіанти відповідей

До солі додають йодат або йодид калію

до солі додають йод медичний

сіль пропускають через пари йоду

Запитання 4

Як постачають сіль на хлібозаводи?

варіанти відповідей

в мішках

насипом у самоскидах або вагонах

у вигляді соляного розчину

Запитання 5

Умови зберігання солі:

варіанти відповідей

в окремих сухих, чистих приміщеннях в мішках, ящиках з кришками

у вигляді розчину в солерозчинниках

Запитання 6

Густину сольового розчину перевіряють за допомогою:

варіанти відповідей

термометра

ареометра

Запитання 7

В чому полягає підготовка солі?

варіанти відповідей

сіль просіюють, важать, струшують

сіль розчиняють, фільтрують, відстоюють

Запитання 8

В чому полягає дозування солі для замісу тіста?

варіанти відповідей

сіль дозують згідно рецептури, зважуючи її

сольовий розчин дозують за рецептурою залежно від густини дозувальною станцією

Запитання 9

Як впливає сіль на якість дріжджового тіста?

варіанти відповідей

cіль,незалежно від кількості, впливає лише на смак тіста

тісто, замішане без солі, слабке і липке, тістові заготовки під час остаточного розстоювання, розпливаються

тісто, замішане з надлишком солі, припиняє бродіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест