Підсумкова контрольна робота за рівнями навчання №7, №8, №9 12кк

Додано: 6 травня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
30 запитань
Запитання 1

Чому крупи, бобові і макаронні вироби збільшуютьсяв об'ємі і масі під час варіння

варіанти відповідей

використовують спеціальні добавки для збільшення об'єму і маси круп, бобових, макаронних виробів

при температурі 50-70о С білки зсідаються і виділяють рідину

клітковина, що міститься в крупах, бобових і макаронних виробах розбухає при варінні

рідина, яку виділяють білки поглинається крохмалем, який клейстеризується

Запитання 2

Які крупи не промивають перед варінням:

варіанти відповідей

манну, гречану

рисову, пшоно

перлову, ячну

крупи з розколотих і плющених зерен

Запитання 3

Вимоги до якості в'язких каш:

варіанти відповідей

зерна частково розварені, але не злипаються

зерна повністю набухли, втратили свою форму

при температурі 60-70оС каша тримається на тарілці гіркою

зерна добре зварені, легко відокремлюються одне від одного

Запитання 4

Коли додають сіль при варінні бобових?

варіанти відповідей

сіль кладуть у казан з водою до засипання бобових

після того, як бобові стануть м'якими, додають сіль і залишають їх на 15-20хв у відварі, який потім зливають

сіль додають у воду під час варіння бобових

не має значення, коли додавати сіль при варінні бобових

Запитання 5

При варінні макаронних виробів незливним способом привар становить :

варіанти відповідей

200-300%

120-150%

150-180%

100-120%

Запитання 6

До складу страви "Крупник гречаний" входять продукти:

варіанти відповідей

молоко

борошно

кефір

сир кисломолочний

Запитання 7

Тремін реалізації страв з макаронних виробів:

варіанти відповідей

страви з макаронних виробів реалізують протягом доби після їх приготування

страви з макаронних виробів реалізують протягом шести годин після їх приготування

страви з макаронних виробів реалізують протягом двох годин після їх приготування

страви з макаронних виробів реалізують протягом двох діб після їх приготування

Запитання 8

Страви з риби найкраще поєднуються за смаком з гарніром з:

варіанти відповідей

картоплі

макаронних виробів

круп

бобових

Запитання 9

Готовність цілих тушок вареної риби визначають:

варіанти відповідей

за часом приготування

за зміною кольору тушки риби

проколюючи кухарською голкою потовщену частину

за смаком

Запитання 10

Яке тісто використовують для приготування страви "Риба в тісті, смажена"?

варіанти відповідей

дріжджове тісто

тісто для налисників

тісто кляр

льєзон

Запитання 11

Який вид напівфабрикату використовують для приготування страви "Риба в налисниках"?

варіанти відповідей

цілі тушки риби з головою і без голови

чисте філе риби

порційні шматочки-кругляки

філе зі шкірою і реберними кістками

Запитання 12

У якому випадку м'ясо вареної риби буде мати рожеве забарвлення?

варіанти відповідей

якщо рибу надто довго варили

при варінні додали велику кількість сирої моркви

якщо використали рибу родини лососевих

якщо рибу варили при бурхливому кипінні

Запитання 13

Які види рибних напівфабрикатів використовують для припускання?

варіанти відповідей

у вигляді чистого філе

цілими тушками     

порційними шматочками

філе зі шкірою та хребетними кістками

Запитання 14

Які продукти не входять до складу страви «Риба тушкована в сметані»?

варіанти відповідей

цибуля

масло вершкове

морква

картопля

Запитання 15

За якими ознаками визначають готовність тушкованої риби?

варіанти відповідей

за м’якістю кісток

за м’якістю м’язової тканини

шматочки риби повинні мати підсмажену кірочку

об’єм шматочків повинен зменшитися удвоє 

Запитання 16

Яку начинку мають рибні «Крученики»?

варіанти відповідей

відварені подрібнені гриби

відварені крупи

рибну січену натуральну масу

рибну котлетну масу

Запитання 17

У якій рідині можна варити раків?

варіанти відповідей

у хлібному квасі

у пиві

у воді

у м'ясному бульйоні

Запитання 18

Термін варіння кальмарів:

варіанти відповідей

2 хвилини

5 хвилин

8 хвилин

10 хвилин

Запитання 19

Для поліпшення смаку й аромату вареного м'яса у бульйон додають:

варіанти відповідей

коріння петрушки

коріння кропу

моркву

ріпчасту цибулю

Запитання 20

Назвіть масу вареного м'яса у страві "М'ясо варене з цибулею і сметаною"

варіанти відповідей

50 г

75 г

120 г

150 г

Запитання 21

Який вид напівфабрикатів використовують для приготування страви "Полядвиця"?

варіанти відповідей

великим шматком

порційними шматками

дрібними шматками

січена натуральна маса

Запитання 22

Термін теплової обробки для приготування біфштекса натурального з кров'ю:

варіанти відповідей

3-5 хвилин

5-7 хвилин

7-10 хвилин

10-15 хвилин

Запитання 23

З якої частини яловичої туші готують страву "Філе"?

варіанти відповідей

з поперекової частини туші

з товстого края

із середньої частини вирізки

з лопаткової частини туші

Запитання 24

Який гарнір подають до страви "Антрекот"?

варіанти відповідей

картопля, смажена основним способом

кабачки або гарбуз тушковані в сметані

рис відварений

складні гарніри

Запитання 25

Термін зберігання панірованих порційних виробів з м'яса:

варіанти відповідей

не довше як одну годину

не довше як 30 хвилин

не довше як 50 хвилин

не довше як дві години

Запитання 26

Які з названих страв належать до порційних:

варіанти відповідей

лангет

бефстроганов

азу

ескалоп

Запитання 27

Біфштекс січений готують з:

варіанти відповідей

порційних шматочків яловичини

дрібношматкових напівфабрикатів із птиці

подрібненого м'яса яловичини

великошматкових напівфабрикатів свинини

Запитання 28

Вид теплової обробки страви "Фрикадельки м'ясні":

варіанти відповідей

смаження

припускання

запікання

бланшування

Запитання 29

Начинка для страви "Котлета Дніпрянка" з натуральної січеної маси птиці:

варіанти відповідей

охолоджене вершкове масло, смажені подрібнені горіхи, нашатковані варені гриби

охолоджене вершкове масло, пасерована цибуля

охолоджене вершкове масло, подрібнена зелень петрушки

страва готується без начинки

Запитання 30

В якому посуді готують і подають страву "Гуска (качка) по-домашньому"?

варіанти відповідей

у сотейнику

у горщиках

на жарових листах

у каструлі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест