Підсумкова робота з теми "Гарячі напої"

Додано: 23 грудня
Предмет: Технології, 5 клас
12 запитань
Запитання 1

На які дві основні групи поділяються напої?

варіанти відповідей

Кислі та солодкі

Гарячі та холодні

Дитячі та дорослі

Темні та світлі

Запитання 2

Батьківщиною чаю є

варіанти відповідей

Англія

Америка

Китай

Греція

Запитання 3

До гарячих напоїв відносяться:

варіанти відповідей

Чай, кава, какао, гарячий шоколад, цикорій

Чай, кава, какао, гарячий шоколад, квас

Чай, кава, какао, молоко, гарячий шоколад

Чай, кава, коктейль, какао, гарячий шоколад

Запитання 4

Батьківщиною кави є

варіанти відповідей

Греція

Бразилія

Ефіопія

Америка

Запитання 5

Кава - це

варіанти відповідей

зерна кавового тропічного дерева

листя кавового тропічного дерева

коріння кавового тропічного дерева

це взагалі не рослина

Запитання 6

Чай - це

варіанти відповідей

плоди вічнозеленого чайного куща, які проходять спеціальну обробку. 

листки вічнозеленого чайного куща, які проходять спеціальну обробку. 

квіти листки вічнозеленого чайного куща, які проходять спеціальну обробку. 

це взвгвлі не рослина.

Запитання 7

Какао отримують із

варіанти відповідей

листя вічнозеленого чайного куща.

зерен кавового тропічного дерева.

зерен тропічного дерева какао, яке ще називають шоколадним деревом. 

із шоколаду.

Запитання 8

Батьківщиною шоколадного дерева є

варіанти відповідей

Туреччина

Китай

Англія

Південна Америка 

Запитання 9

Гарячі напої

варіанти відповідей

зберігають тривалий час

заварюють зазадалегідь

готують перед вживанням

кип'ятять перед вживанням

Запитання 10

Який напій не рекомендовано вживати дітям?

варіанти відповідей

Чай

Каву

Какао

Молоко

Запитання 11

Як правильно зберігати чай, каву та како?

варіанти відповідей

На сонці

В холодильнику

На свіжому повітрі

В тісно закритих банках, в сухих приміщеннях

Запитання 12

Вибери вірні правила безпеки праці під час приготування гарячих напоїв.

варіанти відповідей

рідину в посуд наливати до країв;

стежити, щоб при закипанні рідина не виливалася через край;

знімати кришку посудини з киплячою водою (чайника) слід, нахиляючи її від себе;

під час роботи користуватися прихваткою, або кухонним рушником


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест