Підсумкові тести р. "Фізіологія"

Додано: 2 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 92 рази
20 запитань
Запитання 1

Для життєдіяльності організму з їжею надходять:

варіанти відповідей

частина поживних речовин

всі необхідні речовини

80 -90% необхідних речовин

Запитання 2

Білки для організму є джерелом таких незамінних факторів харчування як:

варіанти відповідей

амінокислоти

поліненасичені жирні кислоти

вітаміни.

Запитання 3

Мікроелементи - мінеральні речовини, що містяться в харчових продуктах в кількостях:

варіанти відповідей

менше 10 грам

менше 10 мг

менше 100 мг

Запитання 4

Основними функціями вітамінів є:

варіанти відповідей

антиоксидантна і коферментна

транспортна і пластична

енергетична і осмотична.

Запитання 5

Травлення - це:

варіанти відповідей

проміжний етап обміну речовин між організмом і зовнішнім середовищем

кінцевий етап обміну речовин між організмом і зовнішнім середовищем

початковий етап обміну речовин між організмом і зовнішнім середовищем

Запитання 6

Основні процеси травлення харчових речовин відбуваються:

варіанти відповідей

в шлунку

в тонкому кишківнику

в ротовій порожнині

Запитання 7

Система травлення виконує три основні взаємоповязані функції:

варіанти відповідей

транспортну, енергетичну, моторну

секреторну, моторну, всмоктування

секреторну, пластичну, всмоктування.

Запитання 8

У шлунку їжа піддається в основному:

варіанти відповідей

механічному перетиранню

хімічній обробці

всмоктуванню.

Запитання 9

Харчовий раціон повинен складатися виходячи з потреб організму:

варіанти відповідей

групи осіб, пов'язаних особливостями життєдіяльності і роботи

конкретної особи

осіб однієї раси та статевої приналежності.

Запитання 10

Рівень обміну речовин у людини в основному залежить від:

варіанти відповідей

віку

статі

характеру виконуваної нею роботи

Запитання 11

Залежно від фізичного навантаження і енергетичних витрат виділяють:

варіанти відповідей

5 груп населення

4 групи населення

3 групи населення.

Запитання 12

Збалансованим називається харчування, в якому забезпечені оптимальні співвідношення:

варіанти відповідей

харчових і біологічно активних речовин

харчових речовин і харчових волокон

харчових речовин і біологічно активних харчових добавок

Запитання 13

Лікувально-профілактичне харчування:

варіанти відповідей

відрізняється від раціонального загальним збільшеним вмістом білків та вітамінів;

відрізняється від раціонального посиленням тих або інших функцій їжі до несприятливих дій виробничих чинників

відрізняється від раціонального загальним зменшенням вмісту жирів і вуглеводів.

Запитання 14

Основним принципом підбору складу раціонів для лікувально-профілактичного харчування є:

варіанти відповідей

фізіологічний, в залежності від особливостей віку, статі, з урахуванням дії негативного чинника навколишнього середовища;

патогенетичний, в залежності від особливостей розвитку потенційної хвороби обгрунтування з урахуванням механізму дії професійного чинника;

фармакологічний, з урахуванням механізму порушення хворобою гомеостазу та функціональної діяльності основних функціональних систкм організму.

Запитання 15

Дієтичне харчування (дієтотерапія) це :

варіанти відповідей

застосування спеціально складених раціонів харчування і режиму їди для лікування або профілактики захворювань;

застосування раціонів і режиму харчування для профілактики аліментарних захворювань (викликаних недостатністю чи надміром введення харчових речовин);

застосування раціонів і режиму харчування для профілактики розвитку не інфекційних хвороб груп ризику, переважно з екологічно несприятливих регіонів.

Запитання 16

Кількість основних дієт харчування, які називають столами, обмежується:

варіанти відповідей

5 видами;

15 видами;

12 видами.

Запитання 17

Лікувальні дієти для дітей при кожній назологічній формі захворювання:

варіанти відповідей

не відрізняються : за об'ємом і якістю продуктів і кулінарно-технологічною їх обробкою від таких же дієт для дорослих;

відрізняються : за об'ємом і якістю продуктів і кулінарно-технологічною їх обробкою, залежно від віку дитини;

не відрізняються : за об'ємом і якістю продуктів і кулінарно-технологічною їх обробкою, залежно від віку дитини;

Запитання 18

Серед розвантажувальних днів розрізняють наступні:

варіанти відповідей

банановий

кавуновий

абрикосовий

сливовий

Запитання 19

Окрім основних дієт, при деяких захворюваннях розроблені і застосовуються спеціальні дієти:

варіанти відповідей

калієва дієта;

кальцієва дієта;

натрієва дієта.

Запитання 20

Крім 15 основних дієт, які іноді називають столами лікувального харчування, існують індивідуальні добові режими, згідно індивідуальним потребам хворого, які називають:

варіанти відповідей

"чорно-білі дні"

"контрастні дні"

"навантажувальні дні"

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест