Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні групи:
Амінокислоти – це:
Виявити наявність домішок крохмалю у продуктах харчування можна за допомогою розчину:
Укажіть характеристики білків:
До складу молекули білка входять залишки:
Третинна структура білка - це:
Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:
Пептидні зв’язки утворюються при взаємодії амінокислот з:
Визначіть значення відносної молекулярної маси амінооцтової кислоти
Амінокислоти містять такі функціональні групи
Які властивості характерні для амінокислот?
Пептидний зв'язок має вигляд:
Масова частка Нітрогену в аміноетановій кислоті складає ( у %)
Біуретова реакція - це:
Ксантопротеїнова реакція - це:
Вкажіть, з яких речовин побудовані молекули білків
Вкажіть чинники, що викликають руйнування структури білка
Вкажіть нітрогеновмісну органічну сполуку.
Укажіть рядок продуктів найбагатших на білки.
Вкажіть суму коефіцієнтів у рівнянні реакції між аміноетановою кислотою та натрій гідроксидом.
Укажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні.
Вкажіть кількість пептидних звязків у дипептиді.
Обчисліть та вкажіть масу розчину лугу з масовою часткою калій гідроксиду 10%, що необхідно використати для нейтралізації 15 г аміноетанової кислоти.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома