Приготування страв з яєць

Додано: 17 квітня
Предмет: Технології, 6 клас
23 запитання
Запитання 1

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на :

варіанти відповідей

Варені, смажені та запечені

Варені,смажені, в смятку

Запечені, в мішечок ,омлет

Запитання 2

Щоб приготувати яйця, зварені в "мішечок", їх треба варити:

варіанти відповідей

2-3 хв. з моменту закипання

4-5 хв. з моменту закипання

8-10 хв. з моменту закипання

Запитання 3

Що таке яйце пашот?

варіанти відповідей

Кремоподібна яєчна страва

Приготована на коржику яєчня

Яйце, зварене без шкаралупи

Запитання 4

При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...

варіанти відповідей

у холодну підсолену воду

у гарячу підкислену воду

Без різниці

у гарячу воду

Запитання 5

Що належить до продуктів переробки яєць?

варіанти відповідей

Макуха

Меланж

Шрот

Яєчний порошок

Запитання 6

Яким може бути омлет за технологією приготування?

варіанти відповідей

Змішаний

Фарширований

Запечений

Натуральний

Смажений

Запитання 7

За видом теплової обробки омлети бувають :

варіанти відповідей

смажені

запечені

фаршировані

змішані

натуральні

Запитання 8

Приготування омлету складається з таких послідовних операцій:

варіанти відповідей

збивання яєць з молоком, додавання спецій і солі, смаження,подавання до столу

збивання яєць з молоком,смаження, додавання спецій і солі, подавання до столу

збивання яєць з молоком, смаження,подавання до столу

Запитання 9

Для чого зварені яйця швидко занурюють у холодну воду?

варіанти відповідей

Щоб змішалися жовток і білок

Щоб жовток не потемнів

Щоб легше було обчищати шкаралупу

Запитання 10

Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи (пашот)?

варіанти відповідей

Оцет, соду

Сіль, оцет

Соду, сіль

Сіль, цукор

Запитання 11

Яка вимога під час роботи з гарячою рідиною та гарячим посудом помилкова?

варіанти відповідей

При закипанні рідини зменшити вогонь

Гарячий посуд брати прихватками

Рідину в каструлю доливати до самого верху

Відкривати кришку з гарячою стравою, тримаючи від себе


Запитання 12

Яйце це -

варіанти відповідей

прозора тягуча, майже безбарвна маса, яка при збиванні утворює піну

білковий продукт, дуже високої харчової і біологічної цінності, оскільки у ньому містяться всі поживні речовини, які потрібні для життє­діяльності людини

 

не білковий продукт, дуже малої харчової і біологічної цінності, які потрібні для життє­діяльності людини

немає правильної відповіді

захищена від зовнішнього впливу різними оболонками чи шкаралупою овальної форми сукупність білка і жовтка, з яких утворюється зародок птахів та деяких тварин

Запитання 13

Залежно від виду птиці розрізняють яйця, які використовують у харчуванні

варіанти відповідей

курячі, качині, гусячі,голубині, тетереві, попугайні

тільки курячі і качині

курячі, качині, гусячі, індичі,перепелині,страусині

всі види птиці

Запитання 14

Яйця курячі харчові залежно від терміну зберігання, якості і маси поділяються на 

варіанти відповідей

столові, холодильникові, тривалого зберігання

курячі свіжі, холодильникові

дієтичні і столові

Запитання 15

Залежно від маси яйця поділяють  

варіанти відповідей

І і ІІ категорію 

Вищу категорію, І і ІІ категорію

Вищу категорію , відбірні, І, ІІ категорію, дрібні

Відбірні ,І, ІІ категорію, дрібні

Запитання 16

Зберігають яйця в холодильній камері 

варіанти відповідей

догори тупим кінцем

догори гострим кінцем

Запитання 17

Для варіння яєць у шкаралупі беруть

варіанти відповідей

1 л води і без солі на 10 шт. яєць.

1 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

3,5 л води і 30 г солі на 10 шт. яєць.

3 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

Запитання 18

Залежно від кулінарного використання і три­валості варіння дістають варені яйця різної консистенції - це

варіанти відповідей

напіврідкі, "в мішечок", зварені круто

рідкі, "в мішечок", зварені круто .

рідкі, круто зварені, переварені

зварені в рідку,напіврідку і круті.

Запитання 19

Омлет це-

варіанти відповідей

смажена страва із суміші збитих яєць,молока ,сметани чи вершків та солі з додаванням різноманітних спецій

смажена страва із суміші яєць і молока

збити яйця і молоко

Запитання 20

Яйця мають наступне маркування :

варіанти відповідей

відбірні-В

вищої категорії -0

І категорії -1

ІІ категорії-2

дрібні-МЗ

відбірні-0

вищої категорії -В

І категорії -1

ІІ категорії-2

дрібні-МЗ

відбірні-В

вищої категорії -0

І категорії -1

ІІ категорії-2

дрібні-ДР

Запитання 21

Правильним є твердження

варіанти відповідей

Немає ніякої різниці між білими і коричневими яйцями. Колір шкаралупи — це генетична ознака, вона ніяк не впливає на поживну цінність, смак чи свіжість.

Між білими і коричневими яйцями є велика різниця. Колір шкаралупи — це генетична ознака, вона суттєво впливає на поживну цінність, смак чи свіжість.

Запитання 22

Визначити свіжість яєць можна

варіанти відповідей

за допомогою приладу – овоскопа

просвічуванням лампою

покрутити на столі

методом занурювання яєць у прохолодну воду

Запитання 23

Вміст свіжих яєць щільніше прилягає до плівки шкаралупи. Саме тому ,після варіння,їх

варіанти відповідей

важче чистити

легше чистити

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест