пісочне, прісно-здобне тісто та вироби з нього

Додано: 27 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Укажіть, який вид розпушувача використовують для приготування пісочного тіста:

варіанти відповідей

 механічний;

хімічний;

біологічний;

всі варіанти вірні

Запитання 2

Яке борошно використовують для приготування пісочного тіста?

варіанти відповідей

 із сильною клейковиною;

будь яке борошно;

із середньою клейковиною;

із слабкою клейковиною

Запитання 3

Вкажіть правильний варіант набору сировини для приготування пісочного тіста? 

варіанти відповідей

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимонна;

борошно, сметана, сода, кислота лимонна, яйця, сіль, цукор. 

борошно, цукрова пудра, масло вершкове або маргарин, яйця, сметана, сода, кислота лимонна; в) борошно, яйця, сіль, цукор дріжджі. 

борошно, масло вершкове, цукор, яйця, сіль, сода, амоній та ванілін або ароматичні есенції;

Запитання 4

Яке борошно використовують для приготування здобного прісного тіста? 

варіанти відповідей

із середньою клейковиною;  

із слабкою клейковиною.

з сильною клейковиною;

без різниці яке.

Запитання 5

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

тістечка «Буше»; рулет з кремом;

 сочники та коржики;

печиво домашнє і «корзинка з кремом». 

тістечко "Павлова", меренговий рулет

Запитання 6

Вкажіть причину виникнення таких дефектів у процесі приготування пісочного тіста: тісто непластичне, при розкачуванні кришиться, а під час випікання з нього витікає жир: 

варіанти відповідей

порушили температурний режим замішування тіста, тісто було теплим; 

порушили температурний режим

жир у тісто додали останнім. 

додали гарячий жир та збільшену кількість цукру

Запитання 7

Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки та розпушувачів? 

варіанти відповідей

пісочне;

пряничне; 

прісне здобне;

заварне.

Запитання 8

З якого тіста випікають н/ф для тістечок «Корзинки»? 

варіанти відповідей

 із заварного;

із бісквітного.

із пісочного;

із листкового.

Запитання 9

Вкажіть правильний варіант приготування тістечка «Пісочна корзинка із білковим кремом»:

варіанти відповідей

готові пісочні корзиночки наповнити фруктовою начинкою, зверху «відсадити спіраллю білковий крем»; 

готові пісочні корзиночки заповнити повидлом, зверху, «відсадити» крем «шарлот»;

готові пісочні корзиночки заповнити повидлом, зверху, «відсадити» крем «шарлот»; в) готові пісочні корзинки заповнити фруктовою начинкою і на поверхню викладають крем «глясе». 

готові пісочні корзиночки заповнити повидлом, зверху, «відсадити» крем «шарлот»; в) готові пісочні корзинки заповнити фруктовою начинкою і на поверхню викладають крем «вершковий». 

Запитання 10

При якій температурі випікають пісочні торти? 

варіанти відповідей

180-190 0С;

230-240 0С.

200-210 0С;

160 -200 0С;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест