по темі “Страви та гарніри з круп, бобових та макаронних виробів”

Додано: 20 червня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 412 разів
10 запитань
Запитання 1

Крупи слід промивати

варіанти відповідей

 заздалегідь

за 30 хв. до варіння

безпосередньо перед варінням

Запитання 2

Ретроградація крохмалю у стравах із круп призводить до

варіанти відповідей

зменшення розчинних крохмальним поліцукрів

збільшення розчинних речовин

зміни кольору страв

Запитання 3

Під час промивання круп їх маса збільшується в середньому на

варіанти відповідей

 10%

 20%

30%

40%

Запитання 4

При приготуванні каші жир у казан кладуть

варіанти відповідей

 у киплячу рідину перед закладанням крупи 

після набрякання крупи

в кінці варіння

Запитання 5

Приварок макаронних виробів, що готують незливним способом

варіанти відповідей

110-130 %

130-160 %

200-300 %

160-190 %

Запитання 6

Тривалість варіння сочевиці

варіанти відповідей

  20-30 хв.

30-50 хв.

 40-60 хв.

1-1,5 год.

Запитання 7

Відвари з кольорової квасолі не рекомендується використовувати в їжу, бо

варіанти відповідей

ця квасоля містить багато холестерину

відвари мають непривабливий зовнішній вигляд

ця квасоля містить токсичні речовини: фазеолін і фазін

Запитання 8

Температура замочування бобових і на який термін

варіанти відповідей

при 20 0С на 5-8 год.

 при 25 0С на 2-3 год.

 при 15 0С на 5-8 год.

при 15 0С на 10-12 год.

Запитання 9

Чим відрізняються пудинги від запіканок

варіанти відповідей

видом крупи

більшим співвідношенням рідини і крупи, наявністю цукатів

наявністю цукатів, горіхів і збитих білків яєць

Запитання 10

Довгі макаронні вироби розламують на частини до

варіанти відповідей

 4 см

   6 см

 8 см

10 см

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест