Поняття інформаційного суспільства

Додано: 10 травня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
Тест виконано: 1154 рази
11 запитань
Запитання 1

Про який рівень спілкування йдеться:"У них багато спільного в поглядах, думках, емоціях. Вони не бояться щиро висловлювати власні думки й почуття. Не соромляться власних недоліків, розуміють переваги одне одного.Людям комфортно разом, вони усвідомлюють, що їх сприймають і поважають такими, якими вони є. Люди довіряють одне одному"?

варіанти відповідей

1

2

3

4

5

Запитання 2

Який вид загрози зображено на фото?

варіанти відповідей

Природний

Техногенний

Соціальний

Запитання 3

Щоб протидіяти загрозам навколишнього середовища, убезпечити здоров’я і життя на кожному рівні І люди, і країни здійснюють заходи безпеки. До якого рівня безпеки відносять: «набуття навичок і дотримання правил безпечної поведінки, вміння діяти в разі виникнення небезпечної ситуації, дотримання здорового способу життя, вміння оцінювати ризики для здоров’я і життя в повсякденному житті, набуття й вдосконалення навичок самоконтролю, вміння керувати емоціями, вміння надавати домедичну допомогу, дотримання моральних й етичних норм, загальнолюдських цінностей»? 

варіанти відповідей

Особистий

Національний

Глобальний

Запитання 4

Кожен прагне бачити радість в очах близьких людей, кожному потрібно відчувати їхню безкорисливу любов.Для будь-якої людини важливе спілкування, їй потрібно обговорювати думки й почуття, радитися та відстоювати власну думку. Важливо,щоб члени родини поважали смаки та вподобання одне одного. Спілкуючись,члени сім’ї намагаються зрозуміти почуття, потреби та думки одне одного. Учаться довіряти одне одному. Це?

варіанти відповідей

Фізіологічні потреби

Духовні потреби

Соціальні потреби

Запитання 5

На яких фото люди дбають про своє здоров'я?

варіанти відповідей
Запитання 6

Ін’єкції, переливання крові,травми, пересадка донорських органів, використання нестерильних медичних і косметичних інструментів, голок і шприців, інструментів для пірсингу і татуювання. Це твердження є:

варіанти відповідей

однією з умов передачі ВІЛ

одним зі шляхів передачі ВІЛ

Запитання 7

Ті, хто не знають шляхів інфікування ВІЛ, вважають, що ВІЛ-позитивні люди небезпечні для суспільства. Тому не хочуть, щоб поруч із ними навчалися або працювали, лікувалися або відпочивали ВІЛ-інфіковані. А відтак — піддають ВІЛ-інфікованих людей дискримінації та стигматизації. Про що йдеться: "певними рисами, іноді без підстави, наділяють групу людей, начебто таврують їх, навішують ярлик"?

варіанти відповідей

Про дискримінацію

Про стигматизацію

Запитання 8

До основних сфер національної безпеки України належать: зовнішньополітична безпека; державна безпека; воєнна безпека і безпека державного кордону; економічна безпека; продовольча безпека; науково-технологічна безпека; цивільний захист; екологічна безпека; безпека в соціальній та гуманітарній сферах; інформаційна безпека. До якої сфери безпеки належить: "підвищення ефективності діяльності правоохоронної системи, забезпечення правопорядку в країні"?

варіанти відповідей

Державна безпека

Економічна безпека

Зовнішньополітична безпека

Науково-технологічна безпека

Запитання 9

До основних сфер національної безпеки України належать: зовнішньополітична безпека; державна безпека; воєнна безпека і безпека державного кордону; внутрішньополітична безпека; економічна безпека; продовольча безпека; науково-технологічна безпека; цивільний захист; екологічна безпека; безпека в соціальній та гуманітарній сферах; інформаційна безпека. До якої сфери безпеки належить: "Захист інформаційного суверенітету України; розвиток і захист національної інформаційної інфраструктури та ресурсів; впровадження новітніх технологій; залучення засобів масової інформації до запобігання і протидії негативним явищам, які загрожують національній безпеці України; забезпечення конституційних прав громадян на свободу слова, доступ до інформації, заборона цензури; надання достовірної інформації про Україну, події та явища світу"?

варіанти відповідей

Безпека в соціальній та гуманітарній сферах

Науково-технологічна безпека

Інформаційна безпека

Внутрішньополітична безпека

Запитання 10

Політичні, економічні, екологічні, демографічні й соціальні проблеми, які стосуються всього людства, називають глобальними. Встанови відповідність. До якого виду проблем відносять: " Збільшення чисельності населення " ?

варіанти відповідей

Політичні

Економічні

Екологічні

Демографічні

Соціальні

Запитання 11

Сталий розвиток це:

варіанти відповідей

керований розвиток, тобто системний підхід до сучасних проблем людства з використанням сучасних інформаційних технологій

бурхливий розвиток сучасних технологій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест