Поняття про сервірування столу. Культура приймання їжі. Етикет за столом

Додано: 3 травня 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 147 разів
12 запитань
Запитання 1

Кулінарія - це

варіанти відповідей

мистецтво приготування їжі

мистецтво сервірування столу

мистецтво складання серветок

Запитання 2

Для приготування їжі використовують

варіанти відповідей

столовий посуд

кухонний посуд

чайний сервіз

столовий сервіз

Запитання 3

Для подавання їжі до столу використовують

варіанти відповідей
Запитання 4

Столові прибори розділяють на

варіанти відповідей

основні та допоміжні

ложки, виделки

сріблясті, металеві, пластмасові

Запитання 5

Визначити допоміжні прибори для приготування їжі

варіанти відповідей
Запитання 6

Етикет - норми та правила, що відображають уявлення про гідну поведінку людей у суспільстві в цілому, зокрема за столом

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 7

Для зручності можна покласти лікті на стіл

варіанти відповідей

так

ні

іноді

Запитання 8

Після обіду доцільно використати зубочистку за столом щоб почистити залишки їжі між зубами

варіанти відповідей

так

завжди

ні

Запитання 9

Неможна використовувати зубочисту сидячи за столом

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Етапи сервірування святкового столу:

варіанти відповідей

накрити стіл скатертиною

розставити тарілки

розкласти столові прибори

поставити посуд для напоїв

розкласти серветки

поставити прибори зі спеціями, вази з квітами

Запитання 11

Пиріжкова тарілки призначена для

варіанти відповідей

хліба

бутерброда

булки

овочів

фруктів

масла

Запитання 12

Оберіть зручніший букет для святкового столу

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест