Використовують салати як самостійні страви, як гарнір до холодних і гарячих страв з м'яса, птиці
Овочеві салати є джерелом вітамінів, мінеральних речовин й джерелами білків.
Для приготування салатів використовують овочі по - різному приготовлені
Форма нарізання продуктів не має значення для зовнішнього вигляду салату.
Оформляють салат, використовуючи продукти, що входять у рецептуру салату.
Складові частини салату викладають тільки шарами, не перемішуючи їх.
Додані в салати яйця, сир, бринза урізноманітнюють смак і підвищують їхню харчову цінність.
Заправляють салати сметаною, майонезом, олією, салатною заправою.
Обовязковою складовою вінегрету є буряк
Готові салати заправляють перед подачею.
Продукти в салатах не обов'язково нарізати однаковим способом
Салати можна подавати тільки в великих салатницях
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома