Практична робота 9 клас "Визначення органічних речовин в продуктах харчування"

Тест виконано: 338 разів
11 запитань
Запитання 1
Яким реактивом можна визначити крохмаль в продуктах харчування?
варіанти відповідей
Йод
Глюкоза
Хлор
Бром
Запитання 2
Не містять крохмаль такі речовини
варіанти відповідей
Сметана
Борошно
Рис
Масло
Запитання 3
При додаванні глюкози до купрум(ІІ) гідроксиду після нагрівання спостерігається
варіанти відповідей
Зелений осад
Синій осад
Синій розчин

Оранжево-червоний колір

Запитання 4
Глюкоза міститься у
варіанти відповідей
Виноградний сік
Молоко
Сир
Мінеральна вода
Запитання 5
Кислотність середовища визначають за допомогою
варіанти відповідей
Сульфатної кислоти
Універсального індикатору
Глюкози
Крохмалю
Запитання 6
Купрум (ІІ) гідроксид це реактив для визначення
варіанти відповідей
Глюкози
Крохмалю
Кислотності
Натрій гідроксиду
Запитання 7
До розчину меду додали купрум (ІІ) гідроксид. Які зміни можна спостерігати?
варіанти відповідей
утворення блакитного осаду
утворення білого осаду
розчинення осаду, утворення синього розчину
виділення газу
Запитання 8
Який процес відбувається при дії на білок етилового спирту
варіанти відповідей
денатурація
гідрування
окиснення
гідратація
Запитання 9

У яких продуктах міститься крохмаль:

1. Борошно. 2. Ковбаса.

3. Яблуко. 4. Картопля.

5. Рис. 6.Лимон.

7. Майонез. 8. Кетчуп

варіанти відповідей
1, 2, 5, 8
1, 4, 5, 8
1, 3, 4, 6
 1, 4, 7, 8
Запитання 10
Визначте середовище у зразках соку лимону та яблучного соку
варіанти відповідей
лужне
нейтральне
кисле
Запитання 11
Які продукти містять органічні кислоти
варіанти відповідей
яблучний сік
лимонний сік
молоко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест