Практична робота " Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

Додано: 9 травня 2022
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 1188 разів
22 запитання
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль в рисі?


 

  

 

  

варіанти відповідей

Йод

Глюкоза

 Хлор

Бром

Запитання 2

Не містять крохмаль такі речовини


 

 

варіанти відповідей

Сметана

  Борошно

  Рис

 Масло

Запитання 3

При додаванні глюкози до купрум(ІІ) гідроксиду після нагрівання спостерігається


  

  

  

варіанти відповідей

 Зелений осад

Синій осад

Синій розчин

Морковний колір

Запитання 4

Глюкоза міститься у


  

  

варіанти відповідей

  Виноградний сік

Молоко

Сир

  Мінеральна вода

Запитання 5

Кислотність середовища визначають за допомогою


 

варіанти відповідей

 Сульфатної кислоти

  Універсального індикатору

  Глюкози

 Крохмалю

Запитання 6

Купрум (ІІ) гідроксид це реактив для визначення


 

 

 

варіанти відповідей

 Глюкози

 Крохмалю

 Кислотності

 Натрій гідроксиду

Запитання 7

До розчину меду додали купрум (ІІ) гідроксид. Які зміни можна спостерігати?


 

 

 

 

варіанти відповідей

утворення блакитного осаду

 утворення білого осаду

 розчинення осаду, утворення синього розчину

 виділення газу

Запитання 8

Який процес відбувається при дії на білок етилового спирту


 

 

  

варіанти відповідей

денатурація

 гідрування

  окиснення

гідратація

Запитання 9

У яких продуктах міститься крохмаль:

1. Борошно.

2. Ковбаса.

3. Яблуко.

4. Картопля.

5. Рис.

6.Лимон.

7. Майонез.

8. Кетчуп


  

 

 

варіанти відповідей

 1, 2, 5, 8

1, 4, 5, 8

 1, 3, 4, 6

  1, 4, 7, 8

Запитання 10

Визначте середовище у зразках соку лимону та яблучного соку


  

 

варіанти відповідей

 лужне

нейтральне

 кисле

Запитання 11

Які продукти містять органічні кислоти



 

 

варіанти відповідей

 яблучний сік

 лимонний сік

кисле молоко

Запитання 12

У томатному кетчупі дією розчину йодної настоянки можна визначити наявність


 

 

варіанти відповідей

 глюкози

  целюлози

 томатів

 крохмалю

Запитання 13

Зміна кольору йодної настоянки у концентраті киселю свідчить про наявність якого вуглеводу?


 

 

варіанти відповідей

 глюкози

 крохмалю

сахарози

 

  целюлози

Запитання 14

Чим підтвердити, що у розсолі від сквашених (маринованих) огірків є органічна кислота.

варіанти відповідей

розчином йоду

розчином купрум(ІІ) сульфатом

розчином лакмусу

розчином фенолфталеїну

Запитання 15

До розбавленого розчину соку лимона додати харчову соду. Що спостерігаємо?

варіанти відповідей

випадає осад

виділяється газ

змінюється забарвлення

змін немає

Запитання 16

До молока додайте кілька крапель концентрованого розчину солі Феруму(ІІІ), Купруму(ІІ) або етилового спирту. Що спостерігаєте? 

варіанти відповідей

зміна забарвлення

утворення осаду

денатурація білків

фіолетове забарвлення

Запитання 17

На шматочок білого хлібу нанесіть 1-2 краплі йодної води. Що спостерігаєте?

варіанти відповідей

фіолетове забарвлення

жовте забарвлення

колір не змінився

синє забарвлення

Запитання 18

Нанесли краплю молочної сироватки на універсальний індикаторний папір. Що спостерігаємо?

варіанти відповідей

Жовте забарвлення

Синє забарвлення

Малинове забарвлення

Фіолетове забарвлення

Запитання 19

Додали до осаду купрум(ІІ) гідроксиду молочну сироватку. Що спостерігаємо?

варіанти відповідей

змін не відбулося

осад розчинився

зникло сине забарвлення

Запитання 20

На невелику грудочку домашнього сиру та додайте 1-2 краплі розчину йоду . Що відбувається?

варіанти відповідей

зміни не відбулося

синє забарвлення

малинове забарвлення

фіолетове забарвлення

Запитання 21

Яке середовище у молоці?

варіанти відповідей

кисле

нейтральне

лужне

Запитання 22

До вареної картоплі додаємо краплю йоду. Чи з"являється синє забарвлення?

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест