Для виявлення крохмалю у харчових продуктах до досліджуваного зразку треба додати 1-2 краплі розчину йоду. Яка ознака має свідчити про наявність крохмалю?
У яких продуктах міститься крохмаль: 1.Картопля. 2.Морква. 3.Яблуко. 4.Капуста. 5.Борошно. 6.Кефір. 7.Сметана. 8. Ковбаса. 9. Рис.
Якісна реакція на глюкозу, це реакція
Які реактиви потрібно змішати, щоб отримати осад купрум (ІІ) гідроксиду
Якщо продукт розчинити у воді, а до отриманого розчину додати свіжоприготовлений осад купрум (ІІ) гідроксиду і отримати синє забарвлення, яке стане цегляним при нагріванні, то це буде свідчити про наявність
Який з перелічених продуктів містить глюкозу
Зміна забарвлення лакмусу або універсального індикатора на червоне (рожеве) свідчить про наявність у розчині
Для виявлення кислоти в розчині можна використати індикатор. Колір універсального індикатора в кислому середовищі стане
Вчитель при демонструванні досліду порушує техніку безпеки. Дії учня:
Якщо значення рН розчину дорівнює 4, про яке середовище це свідчить
Розсіл квашеної капусти має характерний смак. Визначте, які речовини можуть створювати даний смак, якщо універсальний індикаторний папірець вказує на слабкокисле середовище
Визначте рН середовище у зразку лимонного соку
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома