Практична робота "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

Додано: 6 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 412 разів
8 запитань
Запитання 1

Для виявлення крохмалю у харчових продуктах до досліджуваного зразку треба додати 1-2 краплі розчину йоду. Яка ознака має свідчити про наявність крохмалю?

варіанти відповідей

Чорний колір

жовтий колір

червоний колір

синій колір

Запитання 2

У яких продуктах міститься крохмаль: 1.Хліб. 2.Ковбаса. 3.Яблуко. 4.Картопля. 5.Рис. 6.Твердий сир. 7.крабові палички. 8. Томатний сік

варіанти відповідей

1,2,5,8

1,4,5,7

1,3,4,6

1,4,7,8

Запитання 3

Який з перелічених продуктів містить глюкозу

варіанти відповідей

яблуко

апельсин

виноград

банан

Запитання 4

Якісна реакція на глюкозу, це реакція

варіанти відповідей

Біуретова реакція

реакція свіжеосадженим Cu(OH)2

реакція срібного дзеркала

реакція розчином йоду

Запитання 5

До моносахаридів належать:

варіанти відповідей

Крохмаль, сахароза

глюкоза, фруктоза

целюлоза, фруктоза

глюкоза, лактоза

Запитання 6

Укажіть вуглеводи, що не мають солодкого смаку і майже не розчиняються у воді.

варіанти відповідей

Моносахариди

дисахариди

полісахариди

Запитання 7

Позначте групу вуглеводів, представником якої є целюлоза:

варіанти відповідей

Пентози

дисахариди

моносахариди

полісахариди

Запитання 8

Вкажіть молекулярну формулу сахарози

варіанти відповідей

С6Н12О6

6Н10О5)n

С12Н22О11

С6Н6О

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест