Правила купівлі, обробки і зберігання харчових продуктів.Перша допомога при харчових отруєннях

Тест виконано: 124 рази
10 запитань
Запитання 1

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

випити сорбенти

 Випити кілька склянок води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 2

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

інформація про склад продукту

термін зберігання

маса продукту

Запитання 3

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту та країна-виробник

адреса виробника, код товару, дата виготовлення

код країни, виробника, товару; контрольна цифра та знак ліцензії

немає правильної відповіді

Запитання 4

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

харчові отруєння

хімічні отруєння

інфекційні захворювання

неінфекційні захворювання

Запитання 5

Якщо стан хворого погіршується, блювота не припиняється, тримається висока температура, то треба негайно звернутися до лікаря або викликати «швидку допомогу».

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 6

Харчові добавки позначають спеціальними ...

варіанти відповідей

Е-номерами

G-номерами

обидва варіанти правильні

Запитання 7

Які продукту купувати ризиковано?

варіанти відповідей

з рожевою етикеткою

на стихійних ринках

термін придатності продукту закінчився

продукти, які мають штрих код

продукти, які мають неприємний запах

якщо продукт має високу ціну

продукти із пошкодженою упаковкою

Запитання 8

Аби попередити виникнення харчових отруєнь, треба: 

варіанти відповідей

мити руки тільки перед сном

мити руки перед прийомом їжі

можна використовувати продукти у яких вийшов термін придатності

вживати продукти якщо упаковка роздута або деформована, при цьому термін придатності нормальний

використовувати виключно свіжі продукти

не вживати консервацію з роздутих або деформованих банок

Запитання 9

Існують певні правила купівлі, обробки та зберігання харчових продуктів. Їх можна іноді порушувати.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Оберіть штрих-код України

варіанти відповідей

622

00-09

492

482

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест