Приготування густих заквасок і рідких дріжджів для хліба

Додано: 14 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 96 разів
7 запитань
Запитання 1

Хлібна закваска-це:

варіанти відповідей

біологічний розпушувач тіста

вид пресованих дріжджів

культивовані молочнокислі бактерії та дріжджі у живильній суміші з борошна і воді

Запитання 2

Які цикли виведення заквасок використовують на хлібозаводах?

варіанти відповідей

тільки розведення

тільки виробничий

два цикли (розведення і виробничий)

Запитання 3

Якими способами може вестись приготування закваски в циклі розведення?

варіанти відповідей

з невеликою кількістю виробничої закваски попереднього приготування

з використанням чистих культур дріжджів та молочнокислих бактерій

з використанням сухого лактобактерину

з використанням рідких дріжджів

Запитання 4

Якісні показники густої закваски:

варіанти відповідей

вологість, кислотність

підйомна сила

час виброджування

Запитання 5

Рідкими називають дріжджі, що:

варіанти відповідей

вирощені на водно-борошняній заварці, заквашеній до повної кислотності молочнокислими бактеріями

є напівфабрикатом хлібопекарського виробництва і готуються безпосередньо на хлібозаводах

є розведеними в воді пресованими дріжджами

Запитання 6

Процес приготування рідких дріжджів включає:

варіанти відповідей

один цикл (виробничий)

два цикли (розведення і виробничий)

три цикли(виведення заварки, розведення, виробничий)

Запитання 7

Для чого цех приготування рідких дріжджів обладнують вентиляцією?

варіанти відповідей

Для видалення великої кількості діоксиду вуглецю й водяного пару, що виділяється в процесі виробництва дріжджів

Для покращення мікроклімату рідких дріжджів під час розмноження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест