Приготування житнього та житньо-пшеничного тіста , визначення його якості ,розробка

Додано: 19 квітня 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 72 рази
7 запитань
Запитання 1

Якісні показники хліба з житнього та житньо-пшеничного хліба у порівнянні з пшеничним

варіанти відповідей

Менший об'єм, темніше забарвлення

Кислуватий смак, специфічний аромат, трохи липкий м'якуш

Такий же об'єм, пружний та еластичний

Запитання 2

Способи приготування тіста із житнього та житньо-пшеничного борошна поділяють на:

варіанти відповідей

дріжджові та заварні

багатофазні та однофазні

циклічні

Запитання 3

Які заходи здійснюють для запобігання прилипання тістових заготовок до транспортерів, форм, листів, дошок?

варіанти відповідей

Підсипання борошном

Змащування форм, листів олією

Обдування повітрям

Запитання 4

Готовність замішаного тіста визначають за:

варіанти відповідей

збільшенням об'єму та кислотності

температурою бродіння тіста

підвищеною липкістю, невираженим спиртовим запахом

Запитання 5

Як проводять округлення житнього тіста?

варіанти відповідей

На округлювачах періодичної дії

За допомогою транспортерів

При випічці в формах не проводять

Запитання 6

Під час роботи обладнання забороняється:

варіанти відповідей

чистити, змащувати, регулювати машину, торкатись до частин, що обертаються

зупиняти машину для зачистки її від тіста

Запитання 7

Схема приготування житнього та житньо-пшеничного тіста передбачає:

варіанти відповідей

заміс в тістомісильних машинах періодичної чи безперервної дії з використанням закваски та інших компонентів згідно рецептури

бродіння до досягнення необхідних якісних показників тіста

поділ тіста на заготовки необхідної маси

вистійку й випічку для отримання хліба заданої якості

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест