Приготування холодних борщів та солодких супів .

Додано: 28 квітня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 93 рази
12 запитань
Запитання 1

Холодні супи це-

варіанти відповідей

ботвиння , окрошка, борщ холодний , харчо

холодник , таратор, окрошка, гаспаччо

щі зелені , гаспачо, мінестроне, куліш

ботвиння , окрошка, борщ холодний, борщ кіровоградський

Запитання 2

Холодні супи готують на :

варіанти відповідей

хлібному квасі, буряковому відварі, молоці

відварі з овочів, на кефірі, йогурті, рибному бульйоні

кисляку, кумисі, мацоні, томатному соку курячому бульйоні

кефірі, йогурті, томатному соку , хлібному квасі

Запитання 3

На хлібному квасі готують

варіанти відповідей

окрошки, юшки з буряків.

окрошки, гаспаччо

юшки з буряків, таратор

ботвіння, гаспаччо

Запитання 4

Для приготування окрошок

варіанти відповідей

жовтки зварених яєць розтирають із цукром, сіллю, гірчицею, частиною сметани 

жовтки зварених яєць нарізають дрібним кубиком, посипають цукром, сіллю, гірчицею, частиною сметани 

жовтки зварених яєць розтирають огірками свіжими, частиною сметани 

білки зварених яєць розтирають із цукром, сіллю, гірчицею, частиною сметани 

Запитання 5

Набір м'ясних продуктів (яловичина, окіст, язик), огірки, білки яєць це гарнір до

варіанти відповідей

гаспаччо

окрошка мясна

окрошка збірна мясна

солянка збірна мясна

Запитання 6

У холодних супах відчувається смак

варіанти відповідей

основи – заправленого хлібного квасу, кисломолочних продуктів або пасерованих томатів

основи – заправленого хлібного квасу або бурякового квасу і бульйону курячого

основи – заправленого хлібного квасу, кисломолочних продуктів або бурякового відвару та пасерованих овочів

основи – заправленого хлібного квасу, кисломолочних продуктів або бурякового відвару

Запитання 7

У киплячу воду кладуть нарізану соломкою капусту, доводять до кипіння, додають нарізану часточками картоплю і варять 10-15 хв. Потім у борщ кладуть варену квасолю з відваром, нарізаний соломкою солодкий перець, тушковані з томатним пюре, оцтом і олією буряки, нарізані соломкою, пасеровані на олії нарізані соломкою моркву, петрушку, цибулю з борошном, розведені невеликою кількістю води, і варять 7-10 хв. Борщ заправляють сіллю, перцем, цукром, доводять до кипіння, охолоджують. Подають із сметаною і дрібно нарізаною зеленню. 

варіанти відповідей

це борщ холодний український

борщ холодний криворізький

борщ холодний з квасолею

борщ холодний селянський

Запитання 8

Спечені або варені буряки обчищають, нарізують соломкою. Картоплю варять у шкірочці, обчищають, нарізують скибочками. Чорнослив варять з цукром, охолоджують. Охолоджений буряковий відвар змішують з кип'яченою водою, додають печені або варені нашатковані буряки, нарізані скибочками, варену картоплю і свіжі огірки, посічені білки яєць, лимонну кислоту, дрібно нарізані зелену цибулю та кріп. Борщ заправляють сметаною, розтертими з частиною цукру, вареними жовтками, додають охолоджений варений чорнослив з відваром, сіль, перемішують і зберігають у холодному місці.

варіанти відповідей

Борщ холодний полтавський

Борщ холодний криворізький 

Борщ холодний селянський

Борщ холодний львівський

Запитання 9

В супі таратор рідка основа

варіанти відповідей

кефір

йогурт

вода

томатний сік

Запитання 10

Холодний суп гаспаччо рідка основа

варіанти відповідей

йогурт

вершки

протерті томати

протертий підпечений перець

Запитання 11

При приготування солодких супів загусником є

варіанти відповідей

борошно

вершки

крохмаль

йогурт

Запитання 12

  Для ароматизації солодких супів

варіанти відповідей

додають пасеровані овочі

додають кардамон, гвоздику, ванілін

додають корицю, гвоздику, цедру.

додають аніс, гвоздику, розмарин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест