Приготування холодних соусів та заправок.

Додано: 25 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Соус - це.....?

варіанти відповідей

Додатковий компонент страви з напіврідкою консистенцією

Готова страва

Самостійна страва

Запитання 2

За способом приготування соуси поділяють на .....?

варіанти відповідей

Три групи

Чотири групи

Дві групи

Запитання 3

З температурою подавання соуси подяляють на....?

варіанти відповідей

 На гарячі і холодні

Тільки на холодні

На гарячі і кип'ячені

Запитання 4

Яка температура подавання гарячих соусів?

варіанти відповідей

65 - 70°С

80 - 85°С

70 - 75°С

Запитання 5

Яка температура подавання холодних соусів?

варіанти відповідей

5 - 10°С

12 - 15°С

10 - 12°С

Запитання 6

За кольором розрізняють соуси......?

варіанти відповідей

Чевоні і білі

Різнокольорові

 Обидва варіанти вірні

Запитання 7

Яку рідку основу використовують для приготування соусів?

варіанти відповідей

Вода

Юшки

Бульйони

Запитання 8

За технологією приготування соуси розрізняють .....?

варіанти відповідей

Основні і похідні соуси

Основні соуси

Тільки похідні соуси

Запитання 9

Рідкі соуси використовують....?

варіанти відповідей

Для запікання

Для фарширування

Для поливання страв

Запитання 10

Який соус готують без борошна?

варіанти відповідей

Сухарний

Сметанний

Грибний

Запитання 11

З якого набору сировини готують соус майонез?

варіанти відповідей

Олія, оцет, борошно, сметана, сіль

Олія, яйця, гірчиця, цукор, оцет

Борошно, молоко, сметана, набір прянощів

Запитання 12

Заправку для салату готують з такої сировини:

варіанти відповідей

Вода кипячена,сіль,оцет.

Олія рослинна,сіль,перець,цукор.

Олія,сіль,цукор,оцет,перець.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест