Приготування страв та гарнірів з круп.

Додано: 27 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Крупи - це....?

варіанти відповідей

Зернова культура.

Ендосперм.

Подрібнене зерно.

Запитання 2

Яких харчових речовин найбільше містять страви з круп?

варіанти відповідей

 Жири.

 Білки.

Мінеральні речовини. 

Вуглеводи.

Запитання 3

За консистенцією каші поділяються на:

варіанти відповідей

Густі, рідкі, в'язкі.

Рідкі, в'язкі, розсипчасті.

В'язкі, розсипчасті.

Запитання 4

Крупи засипають у....

варіанти відповідей

Підсолену киплячу воду.

Теплу воду.

Холодну воду.

Запитання 5

До складу круп входять?

варіанти відповідей

Вуглеводи.

Ферменти.

Білки.

Мікроелементи.

Вітаміни.

Запитання 6

Від чого залежить консистенція каш?

варіанти відповідей

Від температури варіння.

Від тривалості варіння.

Від співвідношення круп і рідини.

Запитання 7

Приваром називають?

варіанти відповідей

Консистенцію каш.

Збільшенням у масі круп.

Клейстеризацію крохмалю.

Запитання 8

Маса та об’єм круп під час варіння збільшуються за рахунок ...

варіанти відповідей

Декстринізації крохмалю.

Гідрогенізації жиру крупи.

Клейстеризації крохмалю.

 Переходу протопектину в пектин.

Запитання 9

Яку із вказаних круп не промивають?

варіанти відповідей

Перлову.

Пшоно.

Рис.

Манну.

Запитання 10

 Яку з вказаних круп ошпарюють окропом?

варіанти відповідей

Перлову.

Гречку.

Пшоно.

Запитання 11

Зберігають готові каші на марміті при температурі 70-80°C протягом

варіанти відповідей

 2 год.

4 год.

24 год.

Запитання 12

Для розсипчастої каші співвідношення крупи і води становить?

варіанти відповідей

1:1

1:2

1:3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест