Приготування млинцевого тіста та виробів з нього.

Додано: 11 березня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Щоб не допустити утворення клейковинних зв'язків і, відповідно, затягування тіста, необхідно для замішування тіста використовувати борошно:

варіанти відповідей

з високим вмістом (до 60%) слабкої клейковини

з середнім вмістом (до 30%) слабкої клейковини

з низьким вмістом (до 20%) слабкої клейковини

з високим вмістом (до 70%) сильної клейковини

Запитання 2

Розпушування млинцевого тіста відбувається завдяки:

варіанти відповідей

механічного збивання

хімічним розпушувачам

теплового розширення бульбашок повітря, що містяться в тісті, й часткового випаровування вологи з нього під час випікання

хімічним і біологічним розпушувачам

Запитання 3

Як необхідно всипати просіяне борошно до збивальної машини:

варіанти відповідей

швидко, але поступово

швидко і все одразу

повільно малими порціями

не має значення, як всипати борошно до збивальної машини

Запитання 4

Консистенція млинцевого тіста повинна бути:

варіанти відповідей

сметаноподібна

рідка

густа

пухка

Запитання 5

Товщина випечених млинчиків не повинна перевищувати:

варіанти відповідей

1,5 - 2 мм

3 мм

0,5 - 0,6 мм

4 - 4,5 мм

Запитання 6

За яких умов млинцеве тісто може бути з грудочками непромішаного борошна, неоднорідної консистенції:

варіанти відповідей

якщо борошно всипали надто швидко

тісто збивали повільно

тісто збивали недостатньо

перевищили кількість борошна у рецептурі

Запитання 7

Якою повинна бути консистенція випечених млинчиків?

варіанти відповідей

еластична

м'яка

неоднорідна

хрустка

Запитання 8

Яку форму мають пиріжки з млинчиків з різними начинками?

варіанти відповідей

прямокутну

форму човника

овальну

трикутника

Запитання 9

Яку форму надають налисникам з повидлом?

варіанти відповідей

форму рулетика

трикутну форму

форму прямокутника

квадратну форму

Запитання 10

Вид пирога з млинчиків на розрізі:

варіанти відповідей

видно 5 - 6 шарів м'ясної начинки, що перекладені млинчиками

видно 20 - 25 шарів м'ясної начинки, що перекладені млинчиками

видно 2 - 3 шари м'ясної начинки, що перекладені млинчиками

видно спіралі тіста, перекладені м'ясною начинкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест