Приготування овочевих пасеровок.

Додано: 25 листопада
Предмет: Технології
9 запитань
Запитання 1

Що таке пасерування?

варіанти відповідей

Це техніка варіння продуктів,перед обсмаженням.

Техніка приготування їжі, що полягає в легкому обсмажуванні продукту з жиром або без нього перед наступною тепловою обробкою з періодичним помішуванням.

Це техніка запечення продуктів.

Запитання 2

Овочеву пасеровку готують так:

варіанти відповідей

Cпочатку пасерують моркву до розм'якшення, потім додають цибулю і пасерують разом

Нарізані цибулю і моркву закладають одночасно на розігріту жиром сковорідку і пасерують при помішуванні

Спочатку пасерують цибулю до прив'ялення, потім додають моркву і пасерують разом

Запитання 3

При пасеруванні овочів для супів жиру беруть:

варіанти відповідей

 5% від маси овочів

5-10% від маси овочів

10-15% від маси овочів

Запитання 4

Для овочевої пасеровки з томатом-пюре треба робити так:

варіанти відповідей

Томат-пюре додати в овочеву пасеровку і пасерувати ще 3-5хв.

Розведене томат-пюре додавати в овочеву пасеровку і пасерувати ще 10-15 хв.

Розведене томат-пюре додавати в овочеву пасеровку і пасерувати ще 5-7хв.

Запитання 5

Назвіть з яких овочів готують пасеровку.


варіанти відповідей

Морква, буряк, цибуля, біле коріння.

Морква,цибуля,баклажани,гриби.

Цибуля,цукіні,буряк.

Запитання 6

Чому при приготуванні овочево – томатної пасеровки, томат вводять лише після пасерування всіх інших овочів?


варіанти відповідей

 Томат перешкоджає розм'якшенню овочів.

Томат додають для смаку.

Запитання 7

Для чого використовують овочеві пасеровки?


варіанти відповідей

Для заправляння прозорих перших страв.

Для заправляння протертих перших страв.

 Для заправляння заправних перших страв

Запитання 8

Час пасерування овочів?

варіанти відповідей

Cпочатку пасеруємо цибулю 2-5 хв.до розмякшення , потім моркву і пасеруємо 5-6хв., потім петрушку або селеру і пасеруємо ще 5-6хв.

Cпочатку пасеруємо цибулю 3-6 хв.до розмякшення , потім моркву і пасеруємо 6-8хв., потім петрушку або селеру і пасеруємо ще 5-6хв.

Cпочатку пасеруємо цибулю 5-8 хв.до розмякшення , потім моркву і пасеруємо 3-5хв., потім петрушку або селеру і пасеруємо ще 4-6хв.

Запитання 9

При якій температурі пасеруємо овочі?

варіанти відповідей

110-120° C. 

90-110° C. 

120-140° C. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест