Приготування порційних та дрібношматкових напівфабрикатів з м`яса.

Додано: 10 березня 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 356 разів
16 запитань
Запитання 1

М`ясо - це цінний харчовий продукт, який містить:

варіанти відповідей

Жири, мінеральні речовини, екстрактивні речовини, вітаміни

Повноцінні білки, мінеральні і естрактивні речовини

Повноцінні білки, мінеральні і екстрактивні речовини, жири, ферменти, вітаміни

Запитання 2

Основні тканини м`яса:

варіанти відповідей

М'язова, жирова, сполучна, кісткова

Жирова, сполучна, кісткова

М'язова, сполучна, кісткова

Запитання 3

Якою повинна бути температура води для обмивання м'яса?

варіанти відповідей

Від 20 до 30 С

Від 30 до 40 С

Від 45 до 60 С

Запитання 4

Залежно від виду забійної худоби м'ясо поділяють на:

варіанти відповідей

Баранину, козлятину, свинину

Яловичину, баранину, козлятину, свинину, оленину, конину, м,ясо кроликів

Яловичину, козлятину, конину, оленину

Запитання 5

Залежно від термічного стану м,ясо поділяють на:

варіанти відповідей

Остигле, охолоджене, підморожене, заморожене

Охолоджене, заморожене

Остигле і охолоджене

Запитання 6

Вкажіть правильну послідовність кулінарної обробки м,яса:

варіанти відповідей

Розморожування; зачищання забруднених місць і видалення клейма; обмивання; обсушування; розрубування туші на частини; обвалювання; жилкування і зачищання від сухожилків та надлишку жиру; приготування напівфабрикатів.

Розморожування; зачищання, обмивання; обвалювання; нарізання.

Розморожування; зачищання; обмивання; обсушування; обвалювання; нарізання.

Запитання 7

За способом приготування розрізняють наступні напівфабрикати:

варіанти відповідей

Порційні та дрібношматкові.

Великошматкові, порційні, дрібношматкові.

Великошматкові, порційні, паніровані.

Запитання 8

До порційних напівфабрикатів з яловичини належить:

варіанти відповідей

Філе, лангет, ескалоп, ромштекс.

Біфштекс, лангет, антрекот, ромштекс, яловичина духова, філе.

Біфштекс, азу, лангет, печеня по - домашньому.

Запитання 9

До дрібношматкових напівфабрикатів з яловичини належать:

варіанти відповідей

Бефстроганов, рагу, азу, піджарка.

Бефстроганов, азу, плов, гуляш.

Бефстроганов, азу, піджарка, шашлик, гуляш. печеня по - домашньому.

Запитання 10

До порційних напівфабрикатів зі свинини, телятини, баранини належить:

варіанти відповідей

Котлети натуральні, котлети відбивні, ескалоп, шніцель відбивний, баранина духова, битки київські, битки українські.

Котлети натуральні, біфштекс, ескалоп, шніцель.

Котлети натуральні і відбивні, ескалоп.

Запитання 11

До дрібношматкових напівфабрикатів з свинини і баранини належить:

варіанти відповідей

Шашлик, шніцель, піджарка, гуляш, рагу.

Шашлик, піджарка, гуляш, рагу, плов

Ескалоп, антрекот, гуляш.

Запитання 12

Напівфабрикат "Біфштекс" має наступні форми та розміри:

варіанти відповідей

4 - 5 см завтовшки, округлої форми.

2 - 3 см завтовшки, округлої форми.

1.5 - 2 см завтовшки, овально - приплюснутої форми.

Запитання 13

Напівфабрикат "Азу" має наступні форми та розміри:

варіанти відповідей

Брусочки масою 10 - 15 г.

Брусочки масою 10 г.

Брусочки масою 40 г.

Запитання 14

Для приготування напівфабрикату "Гуляш" зі свинини кубики нарізають масою:

варіанти відповідей

20 - 30 г

30 - 40 г

40 - 50 г

Запитання 15

Напівфабрикат "Ескалоп" має такі розміри:

варіанти відповідей

Порційні шматочки завтовшки 1 - 1,5 см

Порційні шматочки завтовшки 2 - 2, 5 см

Порційні шматочки завтовшки 2, 5 - 3 см

Запитання 16

Який термін зберігання дрібношматкових напівфабрикатів?

варіанти відповідей

Не більше 12 год

Не більше 24 год

Не більше 36 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест