Приготування риби смаженої різними способами та запеченої.

Додано: 30 листопада 2023
Предмет: Трудове навчання
18 запитань
Запитання 1

Для отримання шматків кругляків нутрощі з риби видаляють через:

варіанти відповідей

розріз на череві

отвір, що утворився після видалення голови

розріз по спинному плавнику

Запитання 2

Для запікання велику рибу нарізують на:

варіанти відповідей

порційні шматочки без кісток, з шкірою або без неї

порційні шматочки-кругляки;

порційні шматочки

нарізані з філе зі шкірою і кістками

Запитання 3

Для утворення рум’яної кірочки рибу і гарнір, залиті соусом, перед запіканням посипають:

варіанти відповідей

тертим сиром

пшеничними меленими сухарями

усі варіанти відповіді вірні

Запитання 4

 Рибу запечену під майонезом або яєчним білком, перед запіканням, посипають:

варіанти відповідей

 пшеничними меленими сухарями

паприкою

тертим твердим сиром

Запитання 5

Рибу запікають при температурі:

варіанти відповідей

160 - 180 С

180 - 200 С

250 - 280 С

Запитання 6

Як запікають рибу?


варіанти відповідей

з гарніром

з соусом

без гарніру

Запитання 7

 Рибу можна запікати:

варіанти відповідей

тушкованою, сирою; 

сирою, припущеною або смаженою

тушкованою, сирою, вареною, припущеною

вареною, припущеною

Запитання 8

Рибу смажать:

варіанти відповідей

основним способом, на відкритому вогні

у фритюрі, комбінованим способом

на решітці або рожні, комбінованим способом

основним способом, у фритюрі, на решітці або рожні

Запитання 9

Рибу смажать у фритюрі при температурі :

варіанти відповідей

120 - 140 С

180 С

220 - 240 С

Запитання 10

Рибу смажать основним способом при температурі жиру:

варіанти відповідей

180 - 200 С

140 - 160 С

220 - 240 С

Запитання 11

Страви з риби найкраще поєднуються з гарнірами з:

варіанти відповідей

Моркви

Гречки

Картоплі

Запитання 12

Перед смаженням у фритюрі , шматочки філе риби попередньо

варіанти відповідей

Відбивають

Маринують

Вмочують у кляр

Запитання 13

У яких ємностях смажать рибу ? 

варіанти відповідей

Грилях і електрогрилях 

Пароварках

Фритюрницях

Сковородах

Запитання 14

1.    Крученики з риби обкачують у борошні, обсмажують, складають у сотейник чи у рибний казан і тушкують, заливши 

варіанти відповідей

Квасом з цибулею і морквою 

Водою зі сметаною

Бульйоном з томатом і овочами

Запитання 15

Під час подавання страв поряд з рибою кладуть: 

варіанти відповідей

свіжі томати або огірки

салат з моркви

скибочку лимона

Запитання 16

Для страви риба смажена порціонними шматочками її нарізають під кутом:

варіанти відповідей

45° або 60°

30° або 45°

30° або 90°  

Запитання 17

В якому цеху готують гарячі рибні страви?

варіанти відповідей

в суповому відділенні гарячого цеху

в рибному цеху

 в соусному відділенні гарячого цеху

Запитання 18

Яка температура подачі рибних страв? 

варіанти відповідей

50 С

75 С

65 С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест