Приготування січеної,котлетної маси з м`яса та приготування напівфабрикатів з неї. Освоєння прийомів порціонування та панірування напівфабрикатів.

Додано: 18 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Які частини м'яса використовують для приготування січеної та котлетної маси?

варіанти відповідей

Яловичина та свинина: шийна частина, пахвина, обрізки, пружок з туш II категорії.

Баранина: шийна частина, обрізки.

М'ясо курей: філе,стегно та філе стегна.

Запитання 2

Які продукти входять до складу січеної маси ?

варіанти відповідей

М'ясо,хліб,цибуля,часник,яйця,молоко або вода,сіль,перець.

М'ясо,хліб,цибуля,сіль.

М'ясо,часник,яйця,вершки,сіль та перець.

Запитання 3

Яка маса з м'яса називається котлетною?

варіанти відповідей

Це подрібнене м'ясо, яке отримують шляхом пропускання м'якотних частин туші через м'ясорубку з великими отворами.

Це м'ясо,яке отримують шляхом подрібнення ножем.

Це спеціальна суміш подрібненого м'яса, яка використовується для приготування різних страв, таких як котлети, тефтелі, биточки тощо.

Запитання 4

Яка маса з м'яса називається січеною натуральною?

варіанти відповідей

Це подрібнене м'ясо, яке потрібно додатково перемелювати.Тобто, м'ясо нарізають на шматочки певного розміру, і пропускають через м'ясорубку кілька разів.

Це подрібнене м'ясо, яке не піддається додатковому перемелюванню. Тобто, м'ясо нарізають на шматочки певного розміру, а не пропускають через м'ясорубку кілька разів. Це один із найпростіших видів м'ясних напівфабрикатів.

Запитання 5

Яка кількість хліба додається до січеної натуральної маси з м'яса щоб отримати котлетну масу з м'яса?

варіанти відповідей

Додають близько 50% хліба від загальної ваги м'яса. Це означає, що на 1 кг м'яса потрібно приблизно 500 грамів хліба.

Додають близько 25% хліба від загальної ваги м'яса. Це означає, що на 1 кг м'яса потрібно приблизно 250 грамів хліба.

Додають близько 30% хліба від загальної ваги м'яса. Це означає, що на 1 кг м'яса потрібно приблизно 300 грамів хліба.

Запитання 6

Послідовність приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

Вибір м’яса(якість,сорти)

Пропускання через м’ясорубку

Додавання хліба

Додавання інших інгредієнтів(цибуля,часник,яйце)

Вимішування фаршу (інтенсивне вимішування,відбивання)

Підготовка м’яса(очищення,нарізка)

Пропускання через м’ясорубку

Додавання хліба

Додавання інших інгредієнтів(цибуля,часник,яйце)

Формування котлет

Вибір м’яса(якість,сорти)

Підготовка м’яса(очищення,нарізка)

Пропускання через м’ясорубку

Додавання хліба

Додавання інших інгредієнтів(цибуля,часник,яйце)

Вимішування фаршу (інтенсивне вимішування,відбивання)

Формування котлет


Запитання 7

Навіщо потрібно котлетну масу вимішувати та вибивати?


варіанти відповідей

Однорідність маси

Насичення киснем

Зменшення клейкості

Краща структура

Розподіл жиру

Однорідність маси

Насичення киснем

Зменшення клейкості

Однорідність маси

Зменшення клейкості

Краща структура

Розподіл жиру

Запитання 8

На які шматки за розміром потрібно нарізати м'ясо перед тим,як пропускати його через м’ясорубку?


варіанти відповідей

Нарізають м’ясо на шматки по 65 грам.

Нарізають м’ясо на шматки по 50 грам.

Нарізають м’ясо на шматки по 100 грам.

Запитання 9

Навіщо використовують такий прийом як панірування при приготуванні

м’ясних напівфабрикатів з котлетної маси? 

варіанти відповідей

Напівфабрикати панірують, щоб смажені вироби мали дуже апетитну рум’яну кірочку.

Напівфабрикати панірують,щоб котлетна маса краще трималася разом.

Напівфабрикати панірують, щоб запобігти втратам вологи під час смаження, вони залишаються соковитими, а білки сполучної тканини краще розм’якшуються.

Запитання 10

Який краще за все використовувати хліб в котлетну масу?

варіанти відповідей

Білий черствий хліб.

Чорний черствий хліб.

Білий та чорний хліб.

Запитання 11

При якій температурі зберігаються м’ясні напівфабрикати?

варіанти відповідей

+4 - +6

+6 – +8

+8 - +10

Запитання 12

Термін зберігання м’ясних напівфабрикатів?

варіанти відповідей

8 годин

6 годин

24 години

12 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест