Приготування узварів і солодких страв з утворенням желе

Додано: 20 листопада 2024
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Узвари готують з:



варіанти відповідей

свіжих фруктів та ягід;

сухих ягід;

сухих фруктів;

всі варіанти вірні.

Запитання 2

Желатин харчовий виготовляють: 

варіанти відповідей

з копит тварин;

з м'яса тварин;

з колагену кісток і м'якої сировини, що містить колаген (шкіри, плівок, обрізків, вух);

з м'яса тварин, шкіри, плівок.

Запитання 3

Продуктами переробки крохмалю є:



варіанти відповідей

штучний крохмаль;

саго штучне, модифікований крохмаль;

кукурудзяний крохмаль;

рисовий крохмаль.

Запитання 4

Які речовини, крім желатину можна використати для одержання желе?

варіанти відповідей

агароїд;

альгінат натрію;

агар;

всі варіанти вірні.

Запитання 5

 В що закладають фрукти перед приготуванням узвару?



варіанти відповідей

у воду;

у сік;

у сироп;

в окріп.

Запитання 6

Вкажіть температуру подавання узварів і фруктів з сиропом.



варіанти відповідей

10-12 °С;

14-16 °С;

12-15 °С;

20-22 °С.

Запитання 7

Кукурудзяний крохмаль використовують для приготування таких киселів:

варіанти відповідей

плодових;

багатошарового;

ягідних;

молочних.

Запитання 8

За консистенцією киселі поділяють на:



варіанти відповідей

густі, рідкі, дуже рідкі;

дуже рідкі, густі, дуже густі;

густі, середньої густини, напіврідкі;

напівгусті, середньої густини, рідкі.

Запитання 9

 Що таке желе?



варіанти відповідей

збита драглеподібна маса;

фруктовий відвар;

прозора желеподібна маса;

фруктовий сироп.

Запитання 10

 Якщо плодово-ягідного желе каламутне для його прояснення використовують...

варіанти відповідей

вино або лимонний сік;

яєчний білок;

сік ягід або плодів;

молоко.

Запитання 11

Мус готують на:

варіанти відповідей

фруктовому соці;

сметані і яєчно-молочній солодкій суміші;

молочних продуктах;

желатині або манній крупі.

Запитання 12

Що покращує смак плодово-ягідного желе?

варіанти відповідей

вино або лимонний сік;

яєчний білок;

сік ягід або плодів;

молоко.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест