Приготування соусів

Додано: 19 квітня 2022
Предмет: Технології
Копія з тесту: Приготування соусів
Тест виконано: 25 разів
15 запитань
Запитання 1

Як класифікують соуси за способом приготування?

варіанти відповідей

основні та похідні

з загускниками і без загускників

рідкі і густі

Запитання 2

Який соус подають до картопляних котлет?

варіанти відповідей

молочний

грибний

гірчичний

Запитання 3

Що є загусником для соусу білого основного?

варіанти відповідей

крохмаль

борошно

сухарі

Запитання 4

Яка температура подавання холодних соусів?

варіанти відповідей

10-12 °С

5-8 ° С

Запитання 5

До якої температури охолоджують білу борошняну жирову пасеровку?

варіанти відповідей

70 °С

90 °С

60 °С

Запитання 6

Рідкий соус використовують для

варіанти відповідей

подавання страв

запікання страв

заправлення страв

Запитання 7

Який соус готують без використання картопляного крохмалю?

варіанти відповідей

яблучний

абрикосовий

Запитання 8

Яким за тепловим станом відваром розводять крохмаль?

варіанти відповідей

холодний

гарячим

Запитання 9

Що є рідкою основою для салатних заправок?

варіанти відповідей

олія

бульйон

оцет

Запитання 10

Який бульйон рекомендують використовувати для приготування маринаду овочевого з томатом? 


варіанти відповідей

рибний

овочевий

м ясний

Запитання 11

Який загускник використовується для молочного основного соусу?

варіанти відповідей

біла жирова пасеровка

крохмаль

бульйон

Запитання 12

Соус молочний середньої густини використовують

варіанти відповідей

для поливання

для фарширування

для запікання

Запитання 13

Для чого на поверхню готового білого основного соусу кладуть шматочки вершкового масла

варіанти відповідей

смаку

консистенції

не утворення плівки

Запитання 14

Лимонну кислоту додають у соуси для:

варіанти відповідей

підвищення калорійності;

поліпшення смаку;

вітамінізації страви.

Запитання 15

Борошно для приготування соусів пасерують:

варіанти відповідей

для поліпшення кольору соусу;

для поліпшення смаку соусу;

щоб соус був однорідним, без грудочок, для поліпшення смаку.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест