Приготування страв і гарнірів з овочів

Додано: 13 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 124 рази
15 запитань
Запитання 1

 В якій воді краще варити овочі?

варіанти відповідей

у жорсткій, із значним вмістом солей кальцію



 у підкисленій воді

 у м\'якій воді, яка містить менше солей кальцію

Запитання 2

При варінні картоплі, її закладають у

варіанти відповідей

в холодну

у теплу

в гарячу

Запитання 3

Для припускання капусту білоголову нарізують

варіанти відповідей

часточки

кубики

соломка

Запитання 4

Крокети картопляні смажать

варіанти відповідей

у напівфритюрі

основним способом

у фритюрі

Запитання 5

Картоплю для картопляного пюре протирають

варіанти відповідей

гарячою

холодною

теплою

Запитання 6

Страву "Картопля фрі" солять

варіанти відповідей

на початку смаження

під час смаження

після смаження

Запитання 7

Овочі, які мають зелене забарвлення варять

варіанти відповідей

у бурхливо-киплячій воді з відкритою кришкою

 


на маленькому вогні з закритою з закритою кришкою

 в алюмінієвому посуді з закритою кришкою

Запитання 8

 Комбінований гарнір - це гарнір, який складають з

варіанти відповідей

 двох видів продуктів з нескладного приготування


трьох видів продуктів з нескладного приготування

2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

Запитання 9

Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію

варіанти відповідей

50, 75, 100, 150 г


 

 200, 250 г

200, 300 г

Запитання 10

Які з перерахованих овочів варять без солі?


варіанти відповідей

 спаржу, артишоки, гарбузи

буряки, моркву, зелений горошок

 

картоплю, капусту білоголову, кукурудзу

Запитання 11

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

 баклажани, цибулю ріпчасту

 


картоплю, моркву

 буряк, стручки квасолі

Запитання 12

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

 

 


варіанти відповідей

розм'якшилися

швидше просмажилися

 для видалення гіркоти

Запитання 13

Запечені страви з овочів зберігають протягом

 

варіанти відповідей

1 год

2 год

3 год

Запитання 14

В якому посуді подають запечені гриби

варіанти відповідей

столова тарілка

кокотниця

глиняна тарілка

Запитання 15

 Втрати маси під час запікання овочів становлять

варіанти відповідей

11

15

25

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест