РН - 2 Готувати страви та гарніри з овочів і грибів Приготування страв з овочів і грибів

Українська кухня багата стравами з картоплі й овочів. Картоплю і донині на­зивають другим хлібом. Її варять, смажать, запікають, фарширують і подають як самостійну страву або як гарнір до страв з м’яса, птиці і риби. Важливе місце після картоплі належить капусті. З капусти та інших овочів готують багато смач­них страв і гарнірів.

Після опанування теми учень повинен знати; загальні правила смаження, тушкування, запікання страв з овочів. Технологію приготування страв. Відсоток втрат під час теплової обробки.

Загальні правила тушкування та запікання страв з овочів. Відсоток втрат під час теплової обробки.


Додано: 1 лютого 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 268 разів
11 запитань
Запитання 1

1.     В залежності від теплової обробки овочеві гарячі страви бувають:



варіанти відповідей

а) відварні, смажені, запечені, тушковані, припущені

б) смажені на відкритому вогні, обсмалені

в) карамелізовані, бланшовані

Запитання 2

Щоб зберегти вітамін С в овочах, їх краще варити:

варіанти відповідей

а) при закритій кришці


б) при відкритій кришці

в) немає різниці

Запитання 3

До складу комбінованого гарніру входять:

                      

варіанти відповідей

а) один вид овочів 

 б) два   

 в) п’ять 

Запитання 4

Готують страви і гарніри з овочів у:

варіанти відповідей

а) овочевому цеху

б) холодному цеху

в) у соусному відділенні гарячого цеху

Запитання 5

. Для приготування картоплі фрі картоплю нарізають:

                                  

варіанти відповідей

а) соломкою 

б) часточками

в) кубиками

Запитання 6

. Крохмаль, який є в овочах, при нагріванні:



варіанти відповідей

а) карамелізується

б) клейстеризується

в) денатурується

Запитання 7

Гарніри з овочів можуть бути:


варіанти відповідей

а) простими і комбінованими;

б) складними;

в) усі варіанти відповіді вірні.

Запитання 8

Овочі варять:



варіанти відповідей

а) у воді;

б) на парі;

в) усі варіанти відповіді вірні.

Запитання 9

Норма гарніру на порцію:


варіанти відповідей

а) 500г;

б) 250г;

в) 150г.

Запитання 10


Різноманітне забарвлення овочів зумовлене присутністю в них:




варіанти відповідей

а) пігментів;

б) мінеральних речовин;

в) вітамінів.

Запитання 11

У власному соку (без додавання рідини) припускають овочі:


варіанти відповідей

а) картоплю, огірки, моркву;

б) гарбуз, помідори, кабачки;

в) батат, диню, капусту.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест