Приготування страв з риби припущеної, вареної, тушкованої.

Додано: 22 листопада 2023
Предмет: Трудове навчання
17 запитань
Запитання 1

Яку рибу варять цілою?

варіанти відповідей

карась

минтай

судак

лящ

Запитання 2

Для варіння риби беруть води у співвідношенні:

варіанти відповідей

на 1 кг риби -2 л води;

на 1 кг риби-4,5 л води

на 1 кг риби-3,5 л води

Запитання 3

Яку воду підливають до цілої риби?

варіанти відповідей

холодну

гарячу

киплячу

Запитання 4

Яку рибу використовують для припусканя?

варіанти відповідей

жирну рибу

рибу з ніжною шкірою і м'якоттю

рибу з вираженим специфічним смаком

Запитання 5

Порційні шматочки риби для припускання нарізають під кутом?

варіанти відповідей

30*

45*

90*

Запитання 6

Скільки необхідно рідини для припускання 1 кг риби?

варіанти відповідей

1,0 л

0,3 л

0,5 л

Запитання 7

Яку рибу припускають у пряному відварі?

варіанти відповідей

хек

камбала

тріска

судак

Запитання 8

Для зберігання форми під час припускання рибу.......

варіанти відповідей

карбують

перев'язують шпагатом

порціонують

Запитання 9

Смак припущеної риби можна поліпшити, якщо під час припускання додати....

варіанти відповідей

бульйон

грибний відвар

сметану

Запитання 10

Чи треба при припусканні риби закривати щільно посуд?

варіанти відповідей

так

ні

незнаю

Запитання 11

До припущеної риби подають гарнір....

варіанти відповідей

макарони варені

картоплю варену

каші розсипчасті

картопляне пюре

складний овочевий гарнір

смажену картоплю

Запитання 12

Тушкувати рибу можна:

варіанти відповідей

тільки попередньо запеченою

сирою або попередньо обсмаженою

сирою або попередньо припущеною

Запитання 13

Для тушкування використовують:

варіанти відповідей

цілу дрібну рибу або порційні шматочки--кругляки

цілу дрібну рибу, порціонні шматочки-кругляки, порціонні шматочки, нарізані з філе зі шкірою і кістками

усі відповіді вірні

Запитання 14

Скільки є способів тушкування риби в сметані?

варіанти відповідей

1

2

3

5

Запитання 15

Як визначити готовність тушкованої риби?

варіанти відповідей

за видом

за м'якістю кісток

за відставанням м'яса від кісток

Запитання 16

В якому цеху готують гарячі рибні страви?

варіанти відповідей

в суповому відділенні

в рибному цеху

в соусному відділенні гарячого цеху

Запитання 17

Яка температура подачі рибних страв?

варіанти відповідей

50

65

75

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест