СТРАВИ З ЯЄЦЬ

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 234 рази
12 запитань
Запитання 1

Залежно від виду птиці розрізняють яйця, які використовують у харчуванні:

варіанти відповідей

курячі, качині, гусячі, голубині, тетереві, попугайні

тільки курячі і качині

курячі, качині, гусячі, індичі,перепелині,страусині

всі види птиці

Запитання 2

Яйця якої птиці для приготування страв не використовують, оскільки вони можуть бути джерелом інфекційних захворювань?

варіанти відповідей

брудної

курячі, качині

дикої птиці

водоплавної

Запитання 3

Яйце куряче складається із:

варіанти відповідей

шкаралупи (12 %), білка ( 56 %) і жовтка (32 %).

шкаралупи (10%), білка ( 60 %) і жовтка (32 %).

шкаралупи (12-15 %), білка ( 86 %) і жовтка (30 %).

шкаралупи (8-10 %), білка ( 56 %) і жовтка (23 %).

Запитання 4

На ПГХ для приготування страв використову­ють курячі яйця і продукти їх переробки:

варіанти відповідей

страви з яєць:варені, смажені, запечені

яєчня, омлет, гогль-могль

меланж і яєчний порошок

меланж і яєчна суміш

Запитання 5

Яйця курячі харчові залежно від терміну зберігання, якості і маси поділяються на: 

варіанти відповідей

столові, холодильникові, тривалого зберігання

курячі свіжі, холодильникові

свіжі, холодильникові і вапновані

дієтичні і столові

Запитання 6

До харчових неповноцінних належать яйця, які мають дефекти:

варіанти відповідей

тріщини, м'я­тий бік, виливка (часткове змішування жовтка з білком), присихання жовтка до шкаралупи, специфічний запах, який легко вивітрюється.


красюк,змішане яйце та присихання жовтка до шкаралупи, специфічний запах, який легко вивітрюється.

міражні яйця,без тріщини, не м'я­тий бік, виливка (часткове змішування жовтка з білком), присихання жовтка до шкаралупи, специфічний запах, який легко вивітрюється.


красюк, кров'яне кільце , велика пляма , тумак , міражні яйця.


Запитання 7

Яєчний меланж — це... 

варіанти відповідей

суміш яєчних білків і жовтків (без шкаралупи), перемі­шаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при темпе­ратурі -18 °С у металевих банках по 5, 8 і 10 кг

це висушена суміш білків і жовтків, зберігають його при кімнатній температурі і відносній вологості повітря 65-75 % протягом 6 міс

суміш тільки жовтків , перемі­шаних, профільтрованих, пастеризованих, охолоджених і заморожених при темпе­ратурі -10 °С у металевих банках по 1 кг

це суміш білків і жовтків,берігають його при кімнатній температурі і відносній вологості повітря

Запитання 8

Перед використанням яйця обов'язково обробляють:

варіанти відповідей

у двох ваннах

у трьох ваннах

у чотирьох ваннах

харчовою содою або сіллю

Запитання 9

За способом теплової обробки страви з яєць поділяють на:

варіанти відповідей

пасеровані, смажені і запечені

варені, тушковані, смажені і запечені

варені, смажені і запечені

смажені у фритюрі,тушковані

Запитання 10

Яйця варять:

варіанти відповідей

тільки у шкаралупі .

у шкаралупі і без неї.

ціле яйце, розмішане

різними способами зі шкарупою

Запитання 11

Для варіння яєць у шкаралупі беруть:

варіанти відповідей

1 л води і без солі на 10 шт. яєць.

1 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

3,5 л води і 30 г солі на 10 шт. яєць.

3 л води і 40-50 г солі на 10 шт. яєць.

Запитання 12

Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають:

варіанти відповідей

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,

оцет, сіль (30 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при слабкому кипінні 3-3,5 хв,

сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води) і варять їх при сильному кипінні 3-3,5 хв,

оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 3 л води) і варять 3,5 хв,

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест