Раціональне харчування - основа нормального обміну речовин

Додано: 16 грудня 2021
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 799 разів
12 запитань
Запитання 1

Перший розробив правила раціонального харчування

варіанти відповідей

Авіцена

Арістотель

Гіпократ

Ламарк

Запитання 2

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ — це

варіанти відповідей

надходження до організму поживних речовин

сніданок,обід та вечеря

харчування, за якого до організму з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини, вітаміни та мінеральні солі в кількостях, необхідних для нормальної життєдіяльності

споживання великої кількості води

Запитання 3

До найважливіших принципів раціонального харчування відносять

варіанти відповідей

 поживність та калорійність їжі мають відповідати енергетичним витратам організму

для забезпечення пластичних витрат дотримуватись білкового оптимуму, що становить 100—110 г білка на добу, а під час фізичної роботи —до 130—140 г

максимальна різноманітність їжі для поповнення кількості речовин, що здійснюють регуляторну функцію

дотримання індивідуального режиму харчування, що визначається масою, віком та рівнем рухової активності кожної людини

Запитання 4

 Раціональне харчування сприяє

варіанти відповідей

збереженню здоров’я

опірності шкідливим чинникам середовища

 високій працездатності

активному довголіттю

Запитання 5

Енергетичний баланс людини — це

варіанти відповідей

співвідношення між кількістю енергії, що надходить в організм, і кількістю енергії, що виділяється ним

коли в організм надходить енергії більше ніж виділяється

коли в організм надходить енергії менше ніж виділяється

ніякого енергетичного балансу немає

Запитання 6

Співвідношення білків, жирів та вуглеводів згідно із сучасними вимогами становить

варіанти відповідей

1:1:1

2:3:5

1,0 : 2,3 : 5,8

1,5 : 3,5 : 5,5

Запитання 7

Усі речовини, що входять до складу харчових продуктів та їжі, поділяють на 2 групи

варіанти відповідей

поживні

головні

додаткові

основні

Запитання 8

До поживних речовин належать

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

мінеральні солі

Запитання 9

В результаті окиснення 1 г жиру організм отримує 

варіанти відповідей

38 кДж (8,6 ккал)

17,2 кДж (3,9 ккал)

17,6 кДж (4 ккал)

39,2 кДж (9 ккал)

Запитання 10

Пряма калориметрія — це

варіанти відповідей

 метод безпосереднього вимірювання кількості теплоти, виділеної організмом за певний час

метод визначення кількості виділеного теплоти за кількістю спожитого кисню та виділеного вуглекислого газу

герметичні камери з подвійними стінками, між якими циркулює вода

Запитання 11

Герметичні камери з подвійними стінками, між якими циркулює вода - це 

варіанти відповідей

спірометри

тонометри

калориметри

гігрометри

Запитання 12

Недостатнє вживання білків призводить до порушення

варіанти відповідей

працездатності

ніяких порушень не виникає

 пригнічення захисних сил організму

підвищеної сприйнятливості до інфекцій 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест