Раціональне харчування-основа нормального обміну речовин

Додано: 12 грудня 2021
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 171 раз
12 запитань
Запитання 1

Раціональне харчування-це:

варіанти відповідей

достатнє в кількісному відношенні;

повноцінне в якісному відношенн;і

фізіологічно повноцінне харчування здорових людей;

всі відповіді вірні.

Запитання 2

Раціональне харчування сприяє:

варіанти відповідей

збереженню здоров'я;

опірності шкідливими факторами довкілля;

високій фізичній і розумовій працездатності;

активному довголіттю;

всі відповіді вірні.

частковому збереженню здоров'я.

Запитання 3

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

енергетична цінність раціону;

належний хімічний склад;

добра засвоюваність їжі;

нездатність їжі створювати відчуття насичення;

всі відповіді вірні.

Запитання 4

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

здатність їжі створювати відчуття насичення;

санітарно-епідемічна безпечність;

різноманітність їжі;

невисокі органолептичні властивості їжі;

всі відповіді вірні.

Запитання 5

Основні правила раціонального харчування: 3. Харчування має бути:

варіанти відповідей

різноманітним;

переважати рослинні жири;

вживати поменше солодощів;

солі споживати до 10г на добу.

Запитання 6

Основні правила раціонального харчування:4.Їсти слід:

варіанти відповідей

не поспішаючи;

ретельно пережовуючи;

за 3 години до сну;

за 1,5 години до сну.

Запитання 7

Основні правила раціонального харчування: Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше:

варіанти відповідей

2 л на добу;

1 л на добу;

1-1,5л на добу;

1,5-2л на добу.

Запитання 8

Основні правила раціонального харчування...Добовий раціон має містити достатню кількість:

варіанти відповідей

білків, жирів, вуглеводів;

вітамінів і мінеральних речовин;

білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин.

Запитання 9

Для профілактики ожиріння мають значення:

варіанти відповідей

раціональне харчування;

розумове активність;

фізична активність;

всі відповіді вірні.

Запитання 10

Недостатнє вживання білків призводить до

варіанти відповідей

підвищення маси тіла

пригнічення захиснх сил організму

дистрофії

втрата свідомості і судоми

Запитання 11

За надлишового вживання вуглеводів

варіанти відповідей

розвивається захворювання - цукровий діабет

розлади травлення через бродіння в кишечнику

процеси гниття в товстому кишечнику

гіпоглікемічний шок

розвивається ожиріння

сприяє розвитку подагри

Запитання 12

Зниження вживання жирів

варіанти відповідей

спричиняє гіповітамінози за жиророзчинними вітамінами

поява шкірних захворювань

підвищується вміст холестерину

виникає ожиріння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест