Раціональне харчування-основа нормального обміну речовин

Додано: 6 грудня 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 434 рази
15 запитань
Запитання 1

Раціональне харчування-це:

варіанти відповідей

достатнє в кількісному відношенні;

повноцінне в якісному відношенн;і

фізіологічно повноцінне харчування здорових людей;

всі відповіді вірні.

Запитання 2

Раціональне харчування сприяє:

варіанти відповідей

збереженню здоров'я;

опірності шкідливими факторами довкілля;

високій фізичній і розумовій працездатності;

активному довголіттю;

всі відповіді вірні.

частковому збереженню здоров'я.

Запитання 3

Вимоги до раціонального харчування:

варіанти відповідей

що їсти;

коли їсти;

як їсти;

для чого їсти;

з ким їсти

Запитання 4

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

енергетична цінність раціону;

належний хімічний склад;

добра засвоюваність їжі;

нездатність їжі створювати відчуття насичення;

всі відповіді вірні.

Запитання 5

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

здатність їжі створювати відчуття насичення;

санітарно-епідемічна безпечність;

різноманітність їжі;

невисокі органолептичні властивості їжі;

всі відповіді вірні.

Запитання 6

Основні правила раціонального харчування: 1.Хліб повинен бути присутнім у раціоні:

варіанти відповідей

обов'язково;

необов'язково;

зерновий з висівками;

білий.

Запитання 7

2 правило раціонального харчування: М'ясо, рибу, птицю слід:

варіанти відповідей

запікати;

готувати на пару;

готувати на грилі;

вживати з рослинним гарніром.

всі відповіді вірні.

Запитання 8

Основні правила раціонального харчування: 3. Харчування має бути:

варіанти відповідей

різноманітним;

переважати рослинні жири;

вживати поменше солодощів;

солі споживати до 10г на добу.

Запитання 9

Основні правила раціонального харчування:4.Їсти слід:

варіанти відповідей

не поспішаючи;

ретельно пережовуючи;

за 3 години до сну;

за 1,5 години до сну.

Запитання 10

Основні правила раціонального харчування:

варіанти відповідей

вранці натщесерце бажано випити склянку рідини кімнатної температури;

інтервал між рідиною і їжею - 30 хвилин;

інтервал між їжею і подальшим прийомом рідини -20-30 хвилин;

всі відповіді вірні.

Запитання 11

Основні правила раціонального харчування: Співвідношення між твердою і рідкою частиною їжі під час одного прийому повинна бути не менше:

варіанти відповідей

2:1;

1:2;

1:1;

3:1.

Запитання 12

Основні правила раціонального харчування: Кількість вільної рідини у вигляді мінеральної негазваної води, свіжовижатих соків, чаю,кави не менше:

варіанти відповідей

2 л на добу;

1 л на добу;

1-1,5л на добу;

1,5-2л на добу.

Запитання 13

Основні правила раціонального харчування: Кількість прийомів їжі на добу повинна бути:

варіанти відповідей

не менше 4-5;

з інтервалом 3 години;

з інтервалом 3,5-4години;

3 основних прийоми їжі і 2 додаткових.

Запитання 14

Основні правила раціонального харчування...Добовий раціон має містити достатню кількість:

варіанти відповідей

білків, жирів, вуглеводів;

вітамінів і мінеральних речовин;

білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин.

Запитання 15

Для профілактики ожиріння мають значення:

варіанти відповідей

раціональне харчування;

розумове активність;

фізична активність;

всі відповіді вірні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест