Риба: обробка, технологія приготування напівфабрикатів

Додано: 25 жовтня 2021
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 96 разів
20 запитань
Запитання 1

Риба ціниться вмістом...

варіанти відповідей

білків, жирів

білків і вуглеводів

жирів, мінеральних речовин

Запитання 2

Жири в м'ясі риби перебувають у...

варіанти відповідей

твердому стані

рідкому стані

мазеподібному стані

Запитання 3

Вкажіть, які речовини риби формують її смак, запах і колір...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи


Запитання 4

До якої родини риб відноситься кета?

варіанти відповідей

осетрові

лососеві

окуневі

Запитання 5

Вкажіть рибу, яку відносять до окуневих....

варіанти відповідей
Запитання 6

Чорну ікру отримують від риби родини...

варіанти відповідей

лососевих

коропових

осетрових

Запитання 7

Вкажіть температуру замороженої риби...

варіанти відповідей

-8; -10°С

-2; -3°С

-6; -8°С

Запитання 8

Велику рибу массою більше 1,5кг розморожують...

варіанти відповідей

у воді

на повітрі

у розчині солі

Запитання 9

Вкажіть, чи можна розморожувати риби у воді (температура 35-40°С)...

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 10

Цілою використовують дрібну рибу масою...

варіанти відповідей

75-200 г

100-250 г

200-250 г

Запитання 11

Рибу нарізують на порціонні шматочки під кутами

варіанти відповідей

45°; 90°

30°; 90°

90°

Запитання 12

Кількість відходів при розбиранні риби на кругляки становить...

варіанти відповідей

35-40%

20%

35%

Запитання 13

Для пластування використовують рибу, масою...

варіанти відповідей

до 1,5 кг

більше 1,5 кг

1-1,5 кг

Запитання 14

Обробку окуневих риб розпочинають...

варіанти відповідей

з видалення луски

з видалення жовчного міхура

з видалення твердого спинного плавника

Запитання 15

Для фарширування використовують щуку....

варіанти відповідей

живу

морожену

охолоджену

Запитання 16

Підготовлені рибні напівфабрикати перед смаженням основним способом обкачують у...

варіанти відповідей

сухарях

борошні

висівках

Запитання 17

Який хліб використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

свіжий

черствий

одноденної випічки

Запитання 18

Зрази рибні  мають форму...

варіанти відповідей

овальну-загострену

округлу

овально-приплюснуту з заокругленими кінцями

Запитання 19

Тюфтельки рибні паніруюють у ...

варіанти відповідей

борошні

біла паніровка

червона паніровка

льєзон + біла паніровка

Запитання 20

Напівфабрикат котлета рибна має розміри...

варіанти відповідей

12 см, 5-6см, 2 см

10см, 4-5см, 2,5см

12см, 5-6см, 1см

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест