РН 9 Готувати страви з різної м'ясної продукції

Технологія приготування м'ясних страв. Вимоги до якості. Термін реалізації

Додано: 11 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1. Обвалка м’яса, це:


варіанти відповідей

а) відділення м’яса від кісток

б) розбирання м’яса на великошматкові напівфабрикати

в) відділення м’яса від сухожилля та плівок 

Запитання 2

2. Як називають витримування м’яса у кислому середовищі:




варіанти відповідей

а) маринування

б) пасерування

в) панірування

Запитання 3

3. Порційний напівфабрикат з тонкої частини вирізки:



варіанти відповідей

а) біфштекс

б) філе

в) лангет

Запитання 4

Ростбіф готується з:



варіанти відповідей

а) корейки

б) товстого краю

в) вирізки

Запитання 5

5. Чим відрізняється ромштекс від антрекоту:



варіанти відповідей

а) паніровкою

б) формою

в) способом теплої обробки

Запитання 6

З якого м’яса готують котлету натуральну:



варіанти відповідей

а) свинина

б) телятина

в) баранина

Запитання 7

Для приготування смажених страв використовують яловичину:

варіанти відповідей

а) вирізку, товстий і тонкий краї

б) шийну частину, лопатку

в) пахвину, грудинку

Запитання 8

Біфштекс – це напівфабрикат:

варіанти відповідей

а) дрібно шматковий

б) порційний

в) великошматковий

Запитання 9

Порційний напівфабрикат з свинини, який нарізають з корейки без реберних кісток:


варіанти відповідей

а) ескалоп

б) котлета натуральна

в) рагу

Запитання 10

Який спосіб теплової обробки застосовують при приготуванні «Бефстроганова»:


варіанти відповідей

а) смаження у фритюрі

б) тушкування

в) смаження основним способом

Запитання 11

Тушковані м’ясні страви готують:


варіанти відповідей

а) 2 способами

б) 3 способами

в) 4 способами

Запитання 12

Запікають страви з м’яса при температурі:



варіанти відповідей

а) 230 - 280С

б) 100 - 120С

в) 200 - 210С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест