Розпізнавання молока та молочних продуктів

Додано: 23 травня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 32 рази
10 запитань
Запитання 1

1. Молоко пастеризоване –це молоко термічно оброблене за температури:

варіанти відповідей

а) 63-80ᵒϹ

б) 75-100ᵒϹ

в) 112-120ᵒϹ

Запитання 2

2. Молоко стерилізоване – це молоко термічно оброблене за температури:

варіанти відповідей

а) 63-80ᵒϹ

б) 75-100ᵒϹ

в) 112-120ᵒϹ

Запитання 3

3. Яку найбільшу жирність має пастеризоване молоко?

варіанти відповідей

а) 2,5%

б) 3,5%

в) 6%

Запитання 4

4.Термін зберігання молока тривалого зберігання:

варіанти відповідей

а) до10 діб

б) до 6 місяців

в) до 5 місяців

Запитання 5

5.Сметану отримують з:

варіанти відповідей

а) пастеризованих вершків

б) пастеризованого молока

в) стерилізованого молока

Запитання 6

6. З вершків виготовляють: 

варіанти відповідей

а) сметану

б) вершкове масло

в) кефір

Запитання 7

7. Ряжанку отримують з :

варіанти відповідей

а) кефіра та вершків

б) молока та вершків

в) кобилячого молока

Запитання 8

8. Сичужні сири поділяються на:

варіанти відповідей

а) кисломолочні

б) переробні

в) тверді, м′які, розсільні , переробні

Запитання 9

9. Тверді сичужні сири дозрівають:

варіанти відповідей

а) до 1 місяця

б) до 3 місяців

в) до 6 місяців

Запитання 10

10. За якістю вершкове масло поділяють на:

варіанти відповідей

а) вищий та І ґатунок

б) Іта ІІ ґатунок

в) вищий, І та ІІ ґатунок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест