Семестровий тест Гігіена та санітарія виробництва

Додано: 6 грудня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 80 разів
25 запитань
Запитання 1

При якій температурі зберігають продукти та готові страви ?

варіанти відповідей

+8+10

+4+8

0+5

+6+7

Запитання 2

Яким розчином хлорного вапна дизенфікують руки?

варіанти відповідей

0,5%

0,2%

2%

1%

Запитання 3

Яке значення проходження медичного огляду ?

варіанти відповідей

виявлення відхилен в стані здоров'я працівника

оформлення медичної книжки

підвищення якості готової їжі

запобігання виникненю харчових отруєнь

Запитання 4

Яким відсотком розчина хлорного вапна дизенфікують обладнання та інвентар ?

варіанти відповідей

0,5%

1%

2%

0,2%

Запитання 5

Яким розчином хлорного вапна дезинфікують сміттєві бачки?

варіанти відповідей

10%

2%

55

205

Запитання 6

З якого матеріалу посуд не рекомендовано використовувати на ПГХ?

варіанти відповідей

фарфор

пластмаса

чавун

алюмінію

Запитання 7

Скільки виходів повинно бути на ПГХ?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 8

Яке значення приточної вентиляції?

варіанти відповідей

для очищення повітря в торгівельній залі

для очищення повітря в складськтх приміщеннях

для очищення повітря в гардеробах

для очищення повітря у вбиральнях

Запитання 9

Яке значення витяжної вентеляції?

варіанти відповідей

очищення повітря в торгівельних залах

очищення повітря в складських приміщеннях

очищення повітря в туалетах в курільних кімнатах

очищення повітря в гардербах

Запитання 10

Приймання товару починається з ?

варіанти відповідей

з перевірки якості товару

з перевірки ваги товару

з перевірки кількості товару

з перевірки документів на товар

Запитання 11

Дезінфекція-?

варіанти відповідей

знищення тарганів

знищення гризунів

знищення мікроорганізмів

знищення мух

Запитання 12

Якщо під час роботи ви ушкодили палець(поріз) ,їх необхідно обробити?

варіанти відповідей

дезактином

0,2% розчином хлорного вапна

перекисом водня

йодом

Запитання 13

Виробничим захворюванням працівника ПГХ є?

варіанти відповідей

бронхіальна астма

катаракта

варикоз

виразка шлунку

Запитання 14

Найкраще середивощи для розвитку гострих кишкових захворювань є?

варіанти відповідей

вода

продукти

повітря

грунт

Запитання 15

Дезінсекція це?

варіанти відповідей

боротьба з комахами

бротьба з мишами

боротьба з мікробами

Запитання 16

Дератизація це?

варіанти відповідей

боротьба з тарганами

боротьба з крисами

боротьба з мікробами

Запитання 17

Приготовлений розчин хлорного вапна можна зберігати?

варіанти відповідей

5 днів

1 день

10 днів

15 днів

Запитання 18

Для приготування 10% розчину хлорного вапна вам потрібно?

варіанти відповідей

1 кг вапна +10 л.води

10 кг вапна +10 л.води

0,1кг вапна +10 л.води

100 кг вапна +10 л.води

Запитання 19

Отруєння .викликане отрутою ,яку мікроби виділяють на продукт називається?

варіанти відповідей

токсини

бактеріальний токсикоз

токсикоінфекції

епідемія

Запитання 20

Отруєння сальмонеллами найчастіше виникає ?

варіанти відповідей

від людей хворих на ангіну

під час вживання заражених яєць

через корів хворих на мастит

через не дотримання правил санітарії під час консервування

Запитання 21

Пастерізаці це?

варіанти відповідей

нагрівання продукта до 90 градусів

охолодження продукта до -18

нагрівання продукта до 120 градусів

охолодження продукта до 0 градусів

Запитання 22

Виберіть дефект рибних консервів?

варіанти відповідей

бомбаж

самозігрівання

злежування

картопляна паличка

Запитання 23

Які бактерії можуть знаходитися на поверхні яєць водоплавуючої птиці7

варіанти відповідей

сальмонелла

кишкова паличка

плісняві гриби

Запитання 24

До швидкопсувних продуктів не належать?

варіанти відповідей

кондитерські вироби

молочні продукти

м'ясні продукти

хлібобулочні продукти

Запитання 25

Які захворювання не відносяться до кишкових захворювань?

варіанти відповідей

туберкульох

холера

дизентерія

черевний тиф

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест