Риба і рибні товари

Додано: 26 червня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1 раз
20 запитань
Запитання 1

На які групи поділяють рибні консерви залежно від сировини?

варіанти відповідей

натуральні, в томатному соусі, пасти

натуральні, закусочні, рибо-рослинні, з ракоподібних, з нерибної водної сировини

натуральні, рибо-рослинні, паштети

Запитання 2

Недопустимі дефекти рибних консервів?

варіанти відповідей

фізичний бомбаж, потемніння бульйону, присмак металу

хімічний бомбаж, жорстке мясо, скисання

мікробіологічний бомбаж, незначне пошкодження шкіри

Запитання 3

Як класифікується чорна ікра залежно від особливостей виробництва?

варіанти відповідей

зерниста, бочкова, баночна

зерниста, паюсна, ястична

паюсна, бочкова, баночна

Запитання 4

Які умови і строки зберігання рибних пресервів?

варіанти відповідей

t 0-20° С, відносна вологість 70-75%, строк до 2 років

t 0-8° С, відносна вологість 75-80%, строк 2-3 місяці

t 0+18° С, відносна вологість 70-75%, строк 1 рік

Запитання 5

Яка відмінність рибних пресервів від рибних консервів?

варіанти відповідей

пресерви не стерилізують

пресерви стерилізують

використовують копчення

Запитання 6

Фрикадельки рибні відносять до?

варіанти відповідей

закусочних консервів

рибо-рослинних

паштетів

Запитання 7

На які сорти поділяють "Шпроти"

варіанти відповідей

вищий сорт і 1

Шпроти вищого сорту і Шпроти

без поділу на сорти

Запитання 8

Який поділ на сорти мають консерви натуральні із додаванням олії?

варіанти відповідей

вищий сорт і 1

1 і 2 сорти

без поділу на сорти

Запитання 9

Який ступінь іржавіння має іржа, що утворила раковини у жерсті?

варіанти відповідей

перший ступінь

другий

третій

Запитання 10

Бомбаж, що виникає в результаті взаємодії продукту із внутрішньою поверхнею банок має назву...?

варіанти відповідей

фізичний

мікробіологічний

хімічний

Запитання 11

Скільки зберігають натуральні рибні консерви?

варіанти відповідей

до 2 років

до 3 років

1,5 роки

Запитання 12

На які сорти за якістю поділяють ікру лососеву зернисту?

варіанти відповідей

1 і 2

вищий, 1 і 2

вищий і 1

Запитання 13

Для виробництва якої ікри використовують зерно міцне, крупне і середнє, без присмаку мулу чи трави, одного кольору?

варіанти відповідей

зернистої 1 сорту

паюсної вищого сорту

зернистої баночної вищого сорту

Запитання 14

З якою метою при виробництві ікри додають антисептик?

варіанти відповідей

для покращення смакових властивостей

для стабілізації кольору

для збільшення терміну зберігання

Запитання 15

Дефект, що виникає під час пробивання ястиків і пошкоджуються ікринки має назву?


варіанти відповідей

зірванець

лопанець

помятість

Запитання 16

Для перевезення живої риби використовують:

варіанти відповідей

хлоровану водогінну воду;

нехлоровану водогінну воду;

воду природних водоймищ;

всі відповіді вірні.

Запитання 17

Термін транспортування риби у вагонах взимку:

варіанти відповідей

3 доби;

6 діб;

9 діб.

Запитання 18

На які сорти ділиться жива риба:

варіанти відповідей

І та ІІ сорти;

вищий, І та ІІ сорти;

І, ІІ та ІІІ сорти;

на товарні сорти живу рибу не ділять.

Запитання 19

Перевозять охолоджену рибу при температурі:

варіанти відповідей

від -10 до -5 0С;

від +1 до -5 0С;

від -1 до +50С.

Запитання 20

Мороженою вважається риба температура в товщі м'язів якої:

варіанти відповідей

00С і нижче;

+10С і нижче;

-60С і нижче;

-100С і нижче.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест