Солодкі страви та напої

Додано: 29 квітня
Предмет: Технології, 11 клас
22 запитання
Запитання 1

Назвати температуру подавання холодних солодких страв.

варіанти відповідей

 18–20 °С.

 10–14 °С. 

6–8 °С.

2–4 °С. 

Запитання 2

Назвати температуру подавання гарячих солодких страв.

варіанти відповідей

 30 °С.

35 °С.

45 °С.

55 °С.

Запитання 3

Назвати температуру подавання узварів і фруктів у сиропі

варіанти відповідей

8–10 °С.

12–15 °С.

18–20 °С.

22–25 °С.

Запитання 4

Які солодкі страви належать до драглеподібних?

варіанти відповідей

Самбук абрикосовий.

Бабка яблучна. 

Пудинг.

Яблука по-київськи.

Запитання 5

Який кисіль готують із кукурудзяним крохмалем?

варіанти відповідей

Із ревеню.

 Із яблук із журавлиною.

Молочний

 Із вишень.

Запитання 6

Із якого набору продуктів готують узвар? 

варіанти відповідей

Сухофрукти, цукор, лимонна кислота, вода.

Сухофрукти, цукор, мед, вода. 

Сухофрукти, цукровий сироп.

Сухофрукти, цукор, фруктовий відвар.

Запитання 7

Якою водою замочують желатин для приготування желе?

варіанти відповідей

Гарячою кип’яченою.

Теплою не кип’яченою. 

Холодною кип’яченою.

Холодною не кип’яченою.

Запитання 8

За якої температури збивають муси?

варіанти відповідей

18–22 °С.

 30–35 °С.

22–25 °С.

35–40 °С.

Запитання 9

Суміш для мусу збивають у збивальній машині до утворення пінистої маси і збільшення її об’єму у ... .

варіанти відповідей

1,5 разу;

двічі-тричі;

3–5 разів;

3,5 разу.

Запитання 10

Що слід зробити, щоб очищені та нарізані яблука не потемніли?

варіанти відповідей

Збризнути розчином солі.

Накрити тканинною серветкою до приготування десерту.

Збризнути оцтом.

 Збризнути розчином цукру.

Запитання 11

Як довго варять кисіль на картопляному крохмалі?

варіанти відповідей

10–12 хвилин.

 8–10 хвилин.

2–5 хвилин.

1–2 хвилини.

Запитання 12

Як довго варять кисіль на кукурудзяному крохмалі?

варіанти відповідей

1–2 хвилини.

10–15 хвилин.

5–8 хвилин.

 2–5 хвилин.

Запитання 13

Які киселі розливають у змочені водою і посипані цукром форми?

варіанти відповідей

Рідкі

Напіврідкі

Середньої густини.

Густі.

Запитання 14

Назвати температуру подавання киселів.

варіанти відповідей

2–4 °С.

5–8 °С.

8–10 °С.

12–14 °С.

Запитання 15

Які киселі мають консистенцію густої сметани?

варіанти відповідей

Рідкі

Напіврідкі

Середньої густини

Густі

Запитання 16

Назвати температуру, за якої застигає желе.

варіанти відповідей

2–8 °С

0–1 °С.

10–12 °С.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 17

Строк зберігання желе на холоді не перевищує ... годин.

варіанти відповідей

2

12

6

8

Запитання 18

Як подають мус?

варіанти відповідей

У вазочках, поливши сметаною

У креманках, поливши соусом молочним

У креманках, поливши сиропом або соком

У пиріжкових тарілках, поливши соусом голландським.

Запитання 19

Із якого набору продуктів готують самбук?

варіанти відповідей

Яблука, цукор, крупа манна, кислота лимонна, вода.

Яблука, крупа кукурудзяна, цукор, кислота лимонна, вода.

Яблука, крупа манна, цукор, молоко, яйця.

Яблука, цукор, желатин, яйця (білок), вода.

Запитання 20

Якої жирності вершки використовують для приготування крему?

варіанти відповідей

10%-кові.

20%-кові.

15%-кові

35%-кові.

Запитання 21

Назвати крем, який готують за такою технологією: на молоці варять рідку манну кашу із додаванням частини цукру та ваніліну. Какао-порошок розтирають із рештою цукру, змішують із готовою манною кашею, добре перемішують, додають частину збитих вершків. Масу розливають у форми та охолоджують. Подають зі збитими вершками.

варіанти відповідей

Банановий

Київський

Ванільний

Вершковий

Запитання 22

Холодні солодкі страви зберігають протягом однієї доби за температури ... .

варіанти відповідей

від 0 до 14 °С;

від 0 до 16 °С;

від 0 до 18 °С;

від 0 до 1 °С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест