Організація обслуговування гостей на найвищому рівні

Додано: 6 травня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

На які види поділяється протокол?

варіанти відповідей

Дипломатичний і діловий

Дипломатичний і бізнесовий

Діловий і протокольний

Запитання 2

З якою метою влаштовують дипломатичні прийоми? Прийоми служать для встановлення підтримки і розвитку контактів між офіційними діловими і культурними колами держав.


варіанти відповідей

для гарного проведення часу і відпочинку

для встановлення підтримки і розвитку контактів між офіційними, діловими і культурними колами держав.

для знайомства з представниками інших держав

Запитання 3

Які питання розглядаються при організації дипломатичного прийому?

варіанти відповідей

місце проведення, дата, час початку і закінчення прийому , форми обслуговування,хто із поважних гостей запрошується, чи потрібно в залі вивішувати великі державні знамена, встановлювати мікрофон на столі, чи потрібно підготувати столи для дітей.

місце проведення, дата, час початку і закінчення прийому , форми обслуговування,хто із поважних гостей запрошується, чи потрібно в залі вивішувати великі державні знамена, чи потрібно підготувати столи для дітей, чи потрібна розважальна програма.

місце проведення, дата, час початку і закінчення прийому, форми обслуговування,хто із поважних гостей запрошується, чи потрібно в залі вивішувати великі державні знамена, встановлювати мікрофон на столі, чи вимагається виступ оркестру, чи потрібен телефон для виклику автомашин при роз’їзді гостей.


Запитання 4

Назвіть час, коли проводиться прийом "Бокал вина"?

варіанти відповідей

з 12.00-13.00

з 10.00-12.00

з 15.00-18.00

Запитання 5

Назвіть тривалість прийому "Сніданок"

варіанти відповідей

1-1,5 год.

2 год

40 хвилин

Запитання 6

Особливість роботи офіціантів, під час прийому "Коктейль".

варіанти відповідей

офіціанти контролюють наявність холодних закусок і напоїв

офіціанти контролюють своєчасну заміну посуду

офіціанти працюють парами: один подає напої на підносі, інший подає на підносі холодні закуски

Запитання 7

Як розтавляють столи на прийом "Обід"

варіанти відповідей

у вигляді букв “П”, “Т” або "Ш"

у вигляді букв “E”, “F” або "Ш"

у вигляді букв “Z”, “Т” або "V"

Запитання 8

Якщо в лівому кутку запрошення написано ‘Wite tic’ (“біла краватка”), що це означає?

варіанти відповідей

на прийом необхідно надіти фрак і білу краватку "Метелик". Дами в таких випадках повинні приходити у вечірніх туалетах. На прийом не слід одягати велику кількість ювелірних виробів. Під час прийому дама може не знімати капелюх.

на прийом необхідно надіти фрак і чорну краватку "Метелик". Дами в таких випадках повинні приходити у вечірніх туалетах. На прийом не слід одягати велику кількість ювелірних виробів. Під час прийому дама може не знімати капелюх.

на прийом необхідно надіти фрак і чорну краватку. Дами в таких випадках повинні приходити у вечірніх туалетах. На прийом не слід одягати велику кількість ювелірних виробів. Під час прийому дама може не знімати капелюх.

Запитання 9

В якій послідовності офіціанти подають страви під час прийому "Обід".

варіанти відповідей

Спочатку подають бульйон з грінками . Потім – холодні закуски по одній м’ясній і рибній страві і овочеві салати, після бульйону – гарячу м’ясну страву (іноді перед ним ще і гарячу закуску).

Спочатку подають холодні закуски – по одній  рибній і м’ясній страві і овочеві салати. Потім – бульйон з грінками, після бульйону – гарячу м’ясну страву (іноді перед ним ще і гарячу закуску).

Спочатку подають бульйон з грінками, після бульйону – гарячу м’ясну страву (іноді перед ним ще і гарячу закуску). Потім – холодні закуски по одній м’ясній і рибній страві і овочеві салати.

Запитання 10

Назвіть особливості прийому "Бранч"

варіанти відповідей

влаштовується у вихідні дні між сніданками і ланчем

Бізнесмени частіше запрошують на нього своїх друзів із сім’ями.


Подавати рекомендується приготовлені різні страви із яєць бекон, тушковане м’ясо, сосиски, рибу, тушковані томати та ін. Із напоїв – каву, чай прохолоджувальні напої, іноді вино .

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест