Соуси

Додано: 30 березня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 233 рази
10 запитань
Запитання 1

Соус - це

варіанти відповідей

певна рідка основа приготовлена на воді, бульйоні з додаванням різної сировини

сировина , яку використовують у процесі приготування страви або додають до готовності страви для поліпшення її смаку і аромату.

додатковий компонент страви з напіврідкою консистенцією, який використовують у процесі приготування або подають до готових страв

немає правильної відповіді

Запитання 2

За способом приготування соуси поділяють на групи

варіанти відповідей

соуси з олії, соуси з пасерованого борошна, крохмаль;соуси з загусників.

соуси з загусниками, і без загусників.

соуси з молока, сметани, при виготовленні яких використовують пасероване борошно, крохмаль

всі відповіді вірні

Запитання 3

За температурою подавання соуси поділяють на 

варіанти відповідей

тільки на гарячі (температура подачі

65-70°С)

на гарячі (температура подачі

50-55°С) теплі (35-45 і холодні (10°С).

на гарячі (температура подачі

65-70°С) і холодні (10-12°С).

на гарячі , теплі і холодні (10-12°С).

Запитання 4

Як рідку основу для соусів використовують

варіанти відповідей

бульйони , молоко, сметану, вершкове масло, олію, оцет,на воді, фруктових,овочевих і круп'яних відварах.

воду, бульйони, відвари, сиропи

сметану, вершкове масло, олію, оцет,на воді

бульйони тільки мясні , молоко пастерезоване, сметану, вершкове масло, олію, оцет,на воді

Запитання 5

За консистенцією соуси бувають 

варіанти відповідей

тільки рідкі і густі

рідкі, середньої гистини, густі

різної консистенції

немає правильної відповіді

Запитання 6

Витрати спецій на 1 кг соусів

варіанти відповідей

 солі — 8-10, перцю — 0,5, лаврового листу — 1, кориці — 1.

 солі — 10-18, перцю — 0,2, лаврового листу — 1, кориці — 1.

 солі — 10, перцю — 0,3, лаврового листу — 0,01, кориці — 3. Для приготування молочного соусу використовують 6 г солі.

 солі — 10, перцю — 0,05, лаврового листу — 10, кориці — 1. Для приготування молочного соусу використовують 7 г солі.

Запитання 7

На порцію страви соусу подають

варіанти відповідей

тільки 35,50,75

25,55,70

25,50,75,100

всі відпловіді вірні

Запитання 8

Соуси, при­готовлені на певній рідкій основі з максимальною кількістю продуктів, називають

варіанти відповідей

похідними

основними

різновиди соусів

основний рідкої консистенції

Запитання 9

Охолоджені соуси треба зберігати

варіанти відповідей

у холодильнику при температурі 0-2 °С в закритому фар­форовому, керамічному посуді або каструлі з нержавіючої сталі до двох діб.

у холодильній камері при температурі 0-5 °С в закритому фар­форовому, керамічному посуді або каструлі з нержавіючої сталі до трьох діб.

у холодильному мармиті при температурі 0-8°С в закритому фар­форовому, керамічному посуді або каструлі з нержавіючої сталі до чотирьох діб.

у морозильній камері при температурі 0-5-10°С до трьох діб.

Запитання 10

Основні гарячі соуси (крім молочних і сметанних) можна зберігати 

варіанти відповідей

на мармиті при температурі 80 °С до 3 год; молочні соуси рідкої консистенції — 0,5, сметанні — 2 год.


на паровій бані при температурі 65°С від 2 до 2,5 год; молочні соуси рідкої консистенції — 1, сметанні — 2 год.


температурі 65-70 °С від 2 до 4 год; молочні соуси рідкої консистенції — 1,5, сметанні — 1 год.


на водяній бані при температурі 80 °С від 3 до 4 год; молочні соуси рідкої консистенції — 1-1,5, сметанні — 2 год.


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест