СТОЛОВИЙ ПОСУД

http://nmc-pto.zp.ua/old/data/0024/17_2011.pdf

Додано: 16 квітня 2020
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
Тест виконано: 372 рази
21 запитання
Запитання 1

Для подачі перших страв у ресторанах використовують:

варіанти відповідей

супові миски з кришками

фарфорові тарілки столові глибокі

 миски супові мельхіорові

Запитання 2

Як підставні для подачі перших страв використовують:

варіанти відповідей

 тарілки пиріжкові

тарілки столові мілкі

 тарілки закусочні

Запитання 3

Для подавання гарячих других страв у ресторані використовують:

варіанти відповідей

мельхіорові підноси

фаянсові блюда

тарілки столові, мілкі порцелянові

Запитання 4

Стандартний розмір столових тарілок мілкої та глибокої:

варіанти відповідей

28 см

26 см

24 см

Запитання 5

Стандартний розмір закусочної тарілки:

варіанти відповідей

22 см

21 см

20 см

Запитання 6

Стандартний розмір пиріжкової тарілки:

варіанти відповідей

10 см

12 см

18 см

Запитання 7

Чашки з блюдцями, місткістю 350, 400 см2 використовують для подавання:

варіанти відповідей

молока

прозорих, пюре подібних супів

чаю або кави з молоком

Запитання 8

Для подавання салатів із свіжих овочів використовується:

варіанти відповідей

 блюда круглі, овальні

салатники різної форми

 тарілки закусочні

Запитання 9

Для подачі міцних і десертних вин, хересу, мускату, портвейну використовують:

варіанти відповідей

 чарки лафітні

чарки рейнвейні

 чарки мадерні

Запитання 10

У період сервірування банкетного столу чарками для вино-горілчаних виробів не ставимо:

варіанти відповідей

 чарку для горілки

фужер для мінеральної води

чарку для коньяку

Запитання 11

При замовленні другої гарячої м’ясної страви та червоного столового вина на стіл ставимо:

варіанти відповідей

 бокал для шампанського

 чарку рейнвейну

чарку лафітну

Запитання 12

Рейнвейну чарку ставимо при замовленні:

варіанти відповідей

міцного вина

білого сухого виноградного вина

червоного сухого виноградного вина

Запитання 13

При подаванні натуральних соків «Фреш» використовуємо:

варіанти відповідей

 конусні стакани (100-150 см3 )

 циліндричні (300 см3 )

з потовщеним дном (300 см3

Запитання 14

При сервіруванні фуршетного столу використовують вази для фруктів:

варіанти відповідей

на високій ніжці

на низькій ніжці

 без ніжки (типу лад’ї)

Запитання 15

Чорну каву по-східному варять і подають: 

варіанти відповідей

 у черпаку

у чайнику

у турці

Запитання 16

Місткість мельхіорового відерця для шампанського з двома ручками:

варіанти відповідей

від 1 до 2 л

від 2 до 3 л

від 3 до 5 л

Запитання 17

Для мінеральної і фруктової води використовуються фужери об’ємом:

варіанти відповідей

 150 – 200 см3

 200 – 240 см 3

250 – 280 см 3

Запитання 18

При подаванні соусу на стіл ставимо: 

варіанти відповідей

розетку на пиріжковій тарілці

соусник з ложкою на пиріжковій тарілці

 соусник на закусочній тарілці з серветкою та соусною ложкою

Запитання 19

Для подавання шпрот з лимонами використовують:

варіанти відповідей

 закусочну тарілку

лоток на 135 мм

салатник на 120 см3

Запитання 20

При подаванні вінегретів використовувати:

варіанти відповідей

блюдо овальне

лоток різного розміру

салатник різної форми (1, 2, 3, 4, 6 порційні)

Запитання 21

Чашка для подачі чорної кави місткістю:

варіанти відповідей

100; 150 см3 

75; 100 см3

 150; 200 см3

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест