Страви з картоплі

Додано: 18 березня
Предмет: Технології, 8 клас
10 запитань
Запитання 1

Коли солять картоплю смажену у фритюрі?

варіанти відповідей

під час смаження

після смаження

не солять взагалі

перед смаженням

Запитання 2

При якій температурі протирають картоплю для картопляного пюре?

варіанти відповідей

не нижче 80 ͦ С

50 - 55 ͦ С

70 ͦ С

30 ͦ С

Запитання 3

Виберіть компоненти які входять до складу дерунної маси?

варіанти відповідей

картопля натерта на терці

борошно

цибуля

яйця

часник

Запитання 4

Яка страви зображена на малюнку?

варіанти відповідей

картопля фрі

картопляний пай

картопля смажена

цибуля фри

Запитання 5

При варінні картоплі, її закладають у

варіанти відповідей

холодну воду

гарячу воду

теплу воду

Запитання 6

При смаженні у фритюрі беруть жиру

варіанти відповідей

у 6 разів більше, ніж овочів

у 5 разів більше, ніж овочів

у 4 рази більше, ніж овочів

у 2 рази більше, ніж овочів

Запитання 7

Оберіть компоненти з яких складається картопляне пюре, окрім картоплі :

варіанти відповідей

гаряче кип'ячене молоко

вешкове масло

яйця

молоко кімнатної температури

картопляний відвар

Запитання 8

Оберіть простий гарнір

варіанти відповідей

варена картопля

плов

рис і тушкована капуста

картопля смажена та зелений горошок

Запитання 9

Що необхідно зробити, щоб дерунна маса не потемніла

варіанти відповідей

одразу посолити

додати гарячого молока

обдати окропом

додати тертої цибулі

Запитання 10

Яка страва зображена на малюнку?

варіанти відповідей

Деруни

Картопляні кульки

Картопляники

Галушки картопляні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест