Страви і гарніри з овочів і грибів 2 варіант

Додано: 18 листопада
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Для приготування картоплі фрі картоплю нарізають:

варіанти відповідей

соломкою, брусочками 

часточками, кубиками

брусочками

Запитання 2

Крохмаль, який є в овочах, при нагріванні:

варіанти відповідей

денатурується

карамелізується

клейстеризується

Запитання 3

Гарніри з овочів можуть бути:

варіанти відповідей

простими і комбінованими;

усі варіанти відповіді вірні.

складні

Запитання 4

Овочі варять:

варіанти відповідей

у воді;

усі варіанти відповіді вірні.

на парі;

Запитання 5

Різноманітне забарвлення овочів зумовлене присутністю в них:


варіанти відповідей

пігменту

мінеральних речовин

вітамінів

Запитання 6

У власному соку (без додавання рідини) припускають овочі:

варіанти відповідей

картоплю, огірки, моркву;

батат, диню, капусту.

гарбуз, помідори, кабачки;

Запитання 7

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?


варіанти відповідей

 баклажани, цибулю ріпчасту

буряк, стручки квасолі

картоплю, моркву

Запитання 8

Баклажани перед смаженням солять і залишають на 10-15 хв. для того, щоб

варіанти відповідей

розм'якшилися

  для видалення гіркоти

  швидше просмажилися

Запитання 9

Для страви "цибуля фрі" цибулю нарізують


варіанти відповідей

часточками

соломкою

кільцями

Запитання 10

Готують страви і гарніри з овочів у:

варіанти відповідей

овочевому цеху

 у соусному відділенні гарячого цеху

у холодному цеху

Запитання 11

Щоб зберегти вітамін С в овочах, їх краще варити:

варіанти відповідей

при закритій кришці


немає різниці

при відкритій кришці

Запитання 12

В залежності від теплової обробки страви з овочів бувають:

варіанти відповідей

відварні, смажені, запечені, тушковані, припущені

смажені, запечені, пасеровані

тушковані, бланшовані, припущені

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест